200 sati ručnog rada

Kraljica Rania zablistala u čarobnoj haljini koja je pravo remek djelo

10.06.2024 u 22:08

  • +2

Jordanska kraljica Rania

Izvor: Ostale fotografije / Autor: Balkis Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia, canva

Bionic
Reading

Za izradu ove jedinstvene haljine, koja u sebi spaja i košulju i korzet, trebalo je preko 200 sati predanog ručnog rada

Jordanska kraljica Rania i kralj Abdullah II. proslavili su 25 godina na tronu. U čast srebrnog jubileja održana je svečana ceremonija i velika parada kojom su proslavili dolazak na hašemitski tron.

Tom prigodom kraljica nosila je haljinu koja se može opisati jedino kao remek-djelo! Riječ je o posve jedinstvenom modnom komadu s potpisom brenda Laith almalouf, za čiju je izradu trebalo preko 200 sati ručnog rada.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Haljina je posve bijela, s nizom gumbića duž maksi suknje, dok je gornji dio nalik košulje s kragnom i dugim rukavima, a sve uveličano chic sivim korzetom. Dizajner je pojasnio kako je sve osmišljeno vrlo pomno i s nizom simboličnih elemenata.

'Gumbi na košulji predstavljaju Jordanovu sedmokraku zvijezdu, simbol jedinstva i nade. Korzet, koji utjelovljuje koncept prsluka, simbolizira zaštitu i snagu koju je Jordan iskusio u proteklih 25 godina. Plisirana suknja ima ručno izvezene klasove pšenice, element duboko ukorijenjen u jordanskom nasljeđu', napisao je dizajner i dodao:

'Tradicionalno viđen na jordanskom pokrivalu za glavu, pšenični motiv simbolizira obilje i prosperitet, odražavajući jordansko poljoprivredno nasljeđe i kulturnu dubinu. Stvaranje haljine bio je pothvat pun ljubavi i predanosti, koji je trajao oko 200 sati pedantnog rada. Od početnih sastanaka s Njezinim Veličanstvom na kojima se razgovaralo o dizajnu, preko skiciranja, pronalaženja odgovarajućih tkanina, izrade uzorka, šivanja i vezenja, svaki su korak vješti modni dizajneri vodili s najvećom predanosti i pažnjom za detalje' stoji na stranici brenda, koji je priložio model prema kojem je nastala ova spektakularna haljina.

Samo par dana ranije jordansku kraljicu smo vidjeli u elegantnoj midi haljini boje slonovače, savršenu za baš svaku priliku ovog ljeta. Prisustvujući dodjeli nagrada QRAEE (The Queen Rania Award for Excellence in Education), Rania je izgledala sjajno u midi haljini s remenom čiji dizajn potpisuje australski brend Aje.

  • +8
Kraljica Rania Izvor: Profimedia / Autor: Richard Gardner / Shutterstock Editorial / Profimedia
sve osim nogometa

Učitavanje...