Jagode su prave proljetne kraljice voća, a slasnim desertima s jagodama rijetko tko može odoljeti. Kombinacija jagoda i piškota odličan je lagani desert, kako za velike tako i za one najmanje
Potrebni sastojci:
400 g piškota
250 ml mlijeka
5 žlica ruma
200 ml slatkog vrhnja za šlag
1 žlica naribane limunove korice
2 vanilin šećera
150 g šećera u prahu
800 ml čvrstog jogurta
2 želatine
10 žlica vode
400 g jagoda (može i marelica)
Priprema
Okrugli kalup za tortu (promjera 26 cm) lagano namažite maslacem. Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom.
Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.
Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.
Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. Miješajući zagrijte dok se ne otopi. Postupno je umiješajte u pripremljenu kremu.
Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.
Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode. Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.
Recept za tortu od piškota i jagoda poslala nam je Tamara Baranjek iz Zagreba
Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije kolače s voćem ili najukusniju tjesteninu s mirisnim začinima i rajčicama, javite nam se s proljetnim receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam ga zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr