Brzi, zdravi i prije svega vrlo jednostavni recepti uvijek dobro dođu. Ovaj 'lažni rižoto' odličan je za ručak ili čak za večeru, a obožavat će ga ljubitelji povrća, ali i oni nešto izbirljiviji
Rižoto koji, zapravo, nije rižoto – ovo jelo odličan je način da svakodnevnu prehranu malo 'pojačate' povrćem, a svidjet će se kako starijima, tako i onim mlađima, sklonima izbirljivosti. U ovom receptu rižu mijenja naribana cvjetača, a za odličan okus tu su prepečeni komadići piletine, tikvica i sočna mrkva. Doista sjajno i ukusno jelo s malo masti i kalorija koje je vrlo jednostavno pripremiti.
Potrebni sastojci:
- 1 cvjetača
- 1 tikvica
- 1 luk
- 400 g pilećih prsa
- Svježa menta
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Sol
- Papar
- Limun
Priprema:
Cvjetaču naribajte na ribežu ili usitnite u multipraktiku kako biste dobili komadiće koji nalikuju na rižu.
Operite, osušite i nasjeckajte tikvice na polukrugove.
Ogulite i nasjeckajte luk na tanke trakice.
Stavite tavicu na vatru, dodajte ulje i prepecite prethodno začinjene kockice piletine. Nakon toga kockice piletine stavite na tanjur sa strane
U istoj tavici pirjajte trakice luka i nasjeckanu tikvicu.
Dodajte komadiće cvjetače, posolite, popaprite i pirjajte još dvije do tri minute.
Dodajte piletinu i malo svježeg lišća mente, te kratko zajedno prodinstajte i promiješajte dva do tri puta.
'Lažni rižoto' poslužite uz kriškicu limuna i jedite odmah, prije nego li se ohladi.