idealna kombinacija za jesen

Jeste li već probali džem od jabuka, mrkve i naranče? Ako niste, iskoristite recept Karmele Vukov Colić

03.09.2021 u 12:36

Bionic
Reading

Njezina prva kuharica 'Kuhinja života' toliko je popularna da je već doživjela drugo izdanje. Omiljena televizijska voditeljica u njoj ima i dio o zimnicama. Jedan od recepata je podijelila u najnovijoj objavi na društvenoj mreži te istaknula da je taj džem od prošle godine među njezinim najomiljenijim zimnicama, a ranije ga je već objavila na svom blogu 'Ciao Karmela'

Ukusna poslastica s ogromnom količinom vitamina u hladnijim danima je džem od od jabuka, mrkve, naranče i đumbira. Kako biste ove hranjive tvari unosili u organizam i kada nema svježih plodova koje biste konzumirali, pročitajte Karmelin recept kako možete pripremiti džem.

Sastojci:

  • 2 kg jabuka – oguljenih, očišćenih od sjemenki i narezanih na kockice
  • ½ kg mrkve – očišćene i narezane na kolutiće ili naribane
  • ½ kg naranči (može i mandarina) – oguljenih i narezanih na komadiće
  • 500 g šećera
  • 1 vanilin šećer malo đumbirovog korijena, oguljenog i naribanog
  • po želji sok od ½ limuna
  • 1 Želin

Priprema:

Jabuke, mrkvu i naranče (i mandarine – ako ih koristite) staviti u lonac. Dodati šećer i kuhajte na srednjoj vatri dok voće ne omekša. Stalno miješati. Kad voće počne mekšati, dodati đumbir (ako koristite) i sve usitniti štapnim mikserom. Dodati vanilin šećer i Želin, promiješati pa dodati i limunov sok. Miješati da zavrije, a onda smanjiti vatru i kuhati još 3 minute. Kuhanim pekmezom puniti vruće staklenke. Zatvoriti poklopcem. Vruće staklenke zamotati u krpe ili dekicu i ostaviti da se hlade preko noći.