Njezina prva kuharica 'Kuhinja života' toliko je popularna da je već doživjela drugo izdanje. Omiljena televizijska voditeljica u njoj ima i dio o zimnicama. Jedan od recepata je podijelila u najnovijoj objavi na društvenoj mreži te istaknula da je taj džem od prošle godine među njezinim najomiljenijim zimnicama, a ranije ga je već objavila na svom blogu 'Ciao Karmela'
Ukusna poslastica s ogromnom količinom vitamina u hladnijim danima je džem od od jabuka, mrkve, naranče i đumbira. Kako biste ove hranjive tvari unosili u organizam i kada nema svježih plodova koje biste konzumirali, pročitajte Karmelin recept kako možete pripremiti džem.
Sastojci:
- 2 kg jabuka – oguljenih, očišćenih od sjemenki i narezanih na kockice
- ½ kg mrkve – očišćene i narezane na kolutiće ili naribane
- ½ kg naranči (može i mandarina) – oguljenih i narezanih na komadiće
- 500 g šećera
- 1 vanilin šećer malo đumbirovog korijena, oguljenog i naribanog
- po želji sok od ½ limuna
- 1 Želin
Priprema:
Jabuke, mrkvu i naranče (i mandarine – ako ih koristite) staviti u lonac. Dodati šećer i kuhajte na srednjoj vatri dok voće ne omekša. Stalno miješati. Kad voće počne mekšati, dodati đumbir (ako koristite) i sve usitniti štapnim mikserom. Dodati vanilin šećer i Želin, promiješati pa dodati i limunov sok. Miješati da zavrije, a onda smanjiti vatru i kuhati još 3 minute. Kuhanim pekmezom puniti vruće staklenke. Zatvoriti poklopcem. Vruće staklenke zamotati u krpe ili dekicu i ostaviti da se hlade preko noći.