toplinski val

Ovo su najbolji trikovi za rashladiti se – i to bez klima uređaja

11.07.2024 u 14:33

Bionic
Reading

Skupocjeni klima uređaji nisu jedino rješenje da se rashladite ovog ljeta - evo kako si pomoći na jeftine i praktične načine

Ljetne vrućine teško se podnose i uz najbolji klima uređaj, a ako ste među onima koji u svom domu nemaju taj luksuz, dobro znate koliko su dani i noći teške pri visokim temperaturama koje uništavaju kvalitetu života.

Srećom, rješenja postoje - od onih besplatnih, ali kratkotrajnih, do dugoročnih, ali i neusporedivo povoljnijih naspram klasičnih klima koje su velika investicija.

Kako si ekspresno pomoći s vrućinom?

Za početak tu su jednostavna rješenja i besplatna rješenja. Primjerice, već će hladan, mokri ručnik učiniti veliku razliku jer smanjuje znojenje te snižava temperaturu tijela. Postavite ga na čelo kako biste najbrže smanjili osjećaj vrućine, ili oko vrata i zglobova kako biste rashladili cijelo tijelo.

Također, kada sjedite u dnevnom boravku, za stolom u kuhinji ili u dvorištu, možete si pomoći stavljanjem stopala u veliku posudu s hladnom vodom. Naime, upravo je to jedan od najbržih načina da smanjite tjelesnu temperaturu jer ova metoda hladi krv koja cirkulira kroz tijelo.

No, teško će vam išta pomoći ako ste izloženi direktnom suncu ili u vaš dom ulazi previše svjetlosti. Stoga nikako nemojte zaboraviti moć zamračivanja prostora te se oboružajte roletama ili tamnim zavjesama koje će maksimalno smanjiti ulazak svjetlosti i topline u prostor.

Pomoći će i ispijanje puno hladne vode, koja itekako olakšava s osjećajem malaksalosti, umora i smoždenosti od stalne sparine i nedostatka svježeg zraka. Iako biste mogli doći 'u napast' da se rashladite sokom ili gaziranim pićem, preporuka je da se ipak držite čiste vode, jer sve ostalo sadrži šećere koji pri visokim temperaturama nimalo ne pomažu organizmu.

Uz sve to, nosite laganu i prozračnu odjeću koja ne zadržava toplinu i omogućuje koži da 'diše' te izbjegavajte masnu i preslanu hranu jer ona dodatno opterećuje tijelo te otežava rashlađivanje.

Postoji li bolje rješenje od ventilatora?

Naravno, dobra opcija su i ventilatori, koji se desetljećima koriste kao spas od visokih temperatura. Osim pristupačnih cijena, prednost je njihova praktičnost te manja potrošnja energije, što rezultira nižim računima za struju naspram upotrebe klima uređaja.

Jednostavni su za instalaciju i korištenje te ih lako možete nositi iz prostorije u prostoriju, a pomoći će i u cirkulaciji zraka, što pomaže u smanjenju osjećaja zagušljivosti u interijeru.

Međutim, svatko tko se s ljetnim vrućinama borio pomoću ventilatora dobro zna i da je njihova najveća mana što prostor zapravo - ne hlade.

Praktičan i učinkovit rashladni uređaj pravi je spas

Tu na scenu stupa najbolja alternativa klimi i klasičnom ventilatoru - Rovus Arctic Air Pure Chill 2.0 rashladni uređaj. Ovaj praktični uređaj pruža trenutno osvježenje i lako je prenosiv.

Za razliku od ventilatora, inovativni Artic Air uređaj neće samo prozračiti prostor pojačanom cirkulacijom zraka, već će unijeti pravo osvježenje zahvaljujući ispuštanju vodene maglice koja vas u trenu spašava grozne sparine.

Njegova prilagodljivost ga čini odličnim saveznikom tijekom ljeta i pratiteljem na putovanjima, od godišnjeg odmora do opuštenog piknika u parku. S četiri različita programa hlađenja, uvijek možete pronaći savršeni intenzitet koji odgovara vašim potrebama. Od nježnog povjetarca do snažnog strujanja zraka, sve je pod vašom kontrolom, a u najtoplijim danima olakšajte si ubacivanjem kockica leda u njegov spremnik i uživajte u još hladnijem strujanju zraka.

Hladni povjetarac gdje god išli

Arctic Air Pocket Chill vaš je osobni prijenosni rashladni uređaj koji stane u džep. Ovaj ultra kompaktni i bežični uređaj pruža trenutni osjećaj hlađenja i osvježenja, bilo da ste na poslu, u školi ili na putu. Uživajte u osvježenju vodene maglice ulijevanjem ledene vode u njegov spremnik.

Osim Arctic Pure Chill 2.0 uređaja, tu je i beskrajno praktični i bežični Rovus Arctic Air Outdoor koji će vas vjerno služiti na avanturama na otvorenom - bilo da se bavite sportom ili jednostavno odmarate na travnjaku. Kako? Tako što se možete pouzdati u njegovu dugotrajnu bateriju koja omogućuje do 6 sati hlađenja, lakoću pri nošenju te garanciju ledenog povjetarca gdje god ga postavili.

Upravo je prenosivost veliki adut ovih praktičnih uređaja. Lagani i kompaktni, savršeni su za prenošenje i postavljanje gdje god vam zatreba, što znači da isti uređaj možete koristiti u uredu, kod kuće, u vanjskim aktivnostima i na odmoru!

Odličan primjer toga je bežični rashladni Rovus Artic Air Grip Go koji se lako može pričvrstiti na različite površine te vam osigurati ledeni povjetarac u svakom trenutku - i to čak 5 sati prije ponovne potrebe za punjenjem.

Za razliku od klasičnih ventilatora, koji su nerijetko bučni i glomazni, Rovus Arctic Air uređaji ponose se modernim dizajnom. Estetski ugodan stil naglašavaju LED svjetla koja mu daju dodatni šarm, služeći kao indikator statusa rada, ali i kao stilski dodatak vašem prostoru.

A najbolji dio? Rade gotovo nečujno. S tihim načinom rada, uživat ćete u osvježenju bez ometanja, savršeno za opuštanje na otvorenom ili druženje s prijateljima. Time Rovus Arctic Air rashladni uređaji postaju vaše najefikasnije rješenje za nesnosne vrućine tijekom dugog ljeta.

Rovus Arctic Air kolekcija dostupna je na prodajnim mjestima Konzum, Pevex i Tisak, omogućujući kupcima širok izbor proizvoda na različitim lokacijama. S druge strane, proizvodi za čišćenje iz Rovus asortimana mogu se pronaći na prodajnim mjestima Konzum i Pevex, osiguravajući praktičan pristup ovim kvalitetnim pomoćnicima za održavanje čistoće u vašem domu.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s Rovus Hrvatska.