TOPI SE U USTIMA

Ljubitelji ste voćnih slastica? Ovaj prefini desert osvojit će vas svojim osvježavajućim okusom

08.01.2022 u 13:46

Bionic
Reading

Panna cotta dobro je poznata ljubiteljima talijanske kuhinje, a posebna konzistencija ove slastice postiže se listićima želatine

Rijetki su oni koji ne vole ovaj kremasti desert s okusom vanilije koji se često poslužuje u kombinaciji s npr. bobičastim voćem, malinama, jagodama...

Panna cotta s mandarinama (ili klementinama) podjednako je ukusna i osvaja svojom neodoljivom slatko-kiselom notom.

Pa ako ste se zaželjeli neke osvježavajuće slastice s voćnim okusom, nećete pogriješiti ako se odlučite svoje ukućane razveseliti ovim divnim desertom koji se topi u ustima, a uključuje svega nekoliko sastojaka.

Sastojci:

Za panna cottu:

5 decilitara vrhnja

3 lista želatine

100 g bijelog šećera

1 mahuna vanilije

Za kremu od mandarina

sok od mandarina

4 žumanjka

3 žlice kukuruznog brašna

80 g bijelog šećera

4 čaše mlijeka

Priprema:

Listove želatine stavite u hladnu vodu. Vrhnje, šećer i mahunu vanilije otvorenu po dužini ulijte u lonac. Kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Izvadite mahunu, pustite da se ohladi i dodajte listiće želatine te dobro promiješajte da se otopi.

Ovu smjesu podijelite u čaše i stavite u hladnjak da se stegne na 3-4 sata.

Krema od mandarina:

Istucite žumanjke sa šećerom. Lonac s mlijekom i korom mandarine stavite na vatru i zakuhajte. Smanjite vatru i dodajte smjesu žumanjaka sa šećerom. Kukuruzno brašno razrijedite s malo vrućeg mlijeka i dodajte prethodnoj smjesi. Dodati sok od mandarina, promiješati i ne prestati miješati dok se ne zgusne.

Pustite da se ohladi. Izvadite čaše s panna cottom iz hladnjaka i dodajte na vrh kremu od mandarina.

Stavite u hladnjak na 1 sat i kada izvadite ukrasite po želji komadićima mandarine i sjeckanim orasima. I dobar tek!