RECEPT RUDOLPHA VAN VEENA

Maslac od pesta za sočan sendvič

14.05.2014 u 12:25

Bionic
Reading

Popularni Rudolph van Veen, zvijezda 24Kitchen TV-a, prvi put dolazi u Hrvatsku kako bi upoznao svoje obožavatelje te ih izazvao u kulinarskom natjecanju 'Impresioniraj Rudolpha'

Potrebni sastojci:

4 integralna peciva sa sjemenkama
100 g zelenog pesta
300 g šunke ili pršuta
50 g pinjola
100 g rikule
12 kuglica mozzarelle

Za maslac od pesta
75 g bosiljka
2 čajne žličice pinjola
50 g naribanog parmezana
3 češnja češnjaka
5 čajnih žličica maslinova ulja
500 g maslaca
sol, svježe mljeveni papar



Priprema

Sve potrebne sastojke za pesto stavite u mikser ili mužar. Istucite maslac pjenjačom ili mikserom i dodajte pesto. Dobro izmiješajte i začinite solju i paprom.

Prerežite peciva i namažite ga pestom i prekrijte kriškama pršuta. Operite rikulu i stavite na pršut te dodajte prerezane kuglice mozzarelle. Pinjole prepržite na tavi bez ulja dok ne budu zlatnožute boje i pospite ih po mozzarelli i preklopite polovicom peciva.

Svi znatiželjnici koji bi voljeli upoznati Rudolpha te ga impresionirati svojim kulinarskim umijećem, mogu se prijaviti na www.impresionirajrudolpha.hr. Pet sretnika dobit će priliku stati na pozornicu i kuhati uz bok s jednom od najvećih kuharskih zvijezda, a svi ostali moći će u publici pratiti Rudolphove kulinarske vratolomije.