Naš proslavljeni chef Melkior Bašić je osvojio simpatije brojnih gledatelja kao član popularnog kulinarskog showa'MasterChef'. Ondje je tri sezone bio zaštitno lice, a sad je posvećen svojim projektima. Među ostalim na društvenim mrežama dijeli zanimljive recepte, a ovog puta je mnoge razveselio onim za pahuljaste palačinke osvajaju na prvi zalogaj
Soufflé palačinke hit su u Japanu, a sudeći po broju pregleda video recepata, no zahvaljujući društvenim mrežama u posljednje vrijeme su postale popularnije nego ikada u cijelom svijetu. Zbog zanimljivog izgleda i savršene, pjenaste, mekane teksture i okusa, očaravaju sve koji ih probaju.
Ove palačinke zahtijevaju malo više pažnje dok se pripremaju, a tajna njihove teksture je u posebno pripremljenim bjelanjcima koji se umute u čvrsti snijeg i pažljivo umiješaju u tijesto. Tako dobivena smjesa rezultira topljenje u ustima. Za njihovu pripremu koriste se jednostavni sastojci poput jaja, mlijeka, brašna i šećera.
Neodoljiv okus
Melkior Bašić podijelio je na svom Instagram profilu video u kojem ih priprema svoj recept. Poslužuje ih s maslacem i javorovim sirupom, stvarajući savršeni okus.
Ključna tehnika je pečenje i istovremeno parenje palačinki, zbog čega dobivaju karakterističnu teksturu.
Japanske palačinke se peku na nižoj temperaturi kako bi se tijesto lijepo diglo i dobilo karakterističan izgled. Jako je bitno da bjelanjak ne izmutite previše jer će u tom slučaju palačinke spasti i više sličiti na američke, a ne japanske Poslužite ih s klasičnim javorovim sirupom i malo maslaca, ili personalizirajte s omiljenim voćem i preljevima.