susret u PARIZU

Modni dvoboj prvih dama: Jill Biden u baršunu parirala bijeloj eleganciji Brigitte Macron

10.06.2024 u 09:46

  • +3

Brigitte Macron i Jill Biden

Izvor: Profimedia / Autor: Amaury Cornu / AFP / Profimedia

Bionic
Reading

Novi posjet američkog predsjedničkog para Francuskoj okončan je državničkom večerom u Elizejskoj palači u Parizu, sa brojnim poznatim uzvanicima

Dan nakon svečanog obilježavanja 80. godišnjice iskrcavanja u Normandiji, Jill i Joe Biden stigli su u Pariz, a njihov službeni posjet Francuskoj zaključen je državničkom večerom u organizaciji Macronovih.

Na toj iznimnoj večeri bile su prisutne brojne poznate ličnosti, od oskarom nagrađene meksičke dive Salme Hayek do bivše prve dame francuske Carle Bruni, a najveću pozornost očekivano su imale glavne zvijezde večeri.

Dva predsjednička para strpljivo su pozirala okupljenim fotoreporterima na stepenicama palače, sa prvim damama u glavnom fokusu.

Iako Brigitte Macron i Jill Biden ovo nije prvi susret otkako obnašaju funkciju prvih dama svojih država, javnost na društvenim mrežama još jednom je istaknula koliko si fizički nalikuju, poput sestara.

Na svečanoj večeri 73- godišnja Jill Biden pojavila se u baršunastoj haljini plave boje, sa detaljem golih ramena i bijelim pojasom na struku koji se pružao do poda.

Spomenuta kreacija djelo je nanovo popularnog brenda Schiaparelli, zahvaljujući modnoj viziji američkog dizajnera Daniela Roseberryja. Tijekom suprugova mandata, dr. Jill Biden imala se priliku ugledati u brojnim kreacijama Roseberryja stvorenih za kultnu francusku kuću, pa je njegov angažman za stvaranje ovog svečanog izdanja i više nego prikladan.

Kao što je 73- godišnja prva dama Amerike vezana za kreacije brenda Schiaparelli, isto se može reći za njezinu francusku kolegicu Brigitte Macron i njezinu privrženost brendu Louis Vuitton.

Dok njezin dnevni odabir haljina redovito čine minijaturni modeli A-kroja, u svečanim prigodama najčešće odabire duge haljine ravnog kroja, istaknutih fruzurom punđe, što je i ovoga puta bio slučaj.

Bračni par Biden i brojne zvjezdane uzvanike, Brigitte Macron u Elizejskoj palači dočekala je u bijeloj haljini svog omiljenog brenda, sa prozirnim rukavima od tila, visokim ovratnikom i detaljem srebrnih gumba istaknutih na bočnoj strani kreacije.

Sa Nicolasom Ghesquiereom, dizajnerom ženske linije Louis Vuittona, 71- godišnja Brigitte pronašla je zajednički jezik i izvan poslovne suradnje. O njihovom bliskom prijateljstvu i suradnji početkom godine raspisao se francuski Le Figaro.

'Ona njeguje svoju osobnu eleganciju i sama bira svoju odjeću, ja sam tu da je inspiriram. Dijelimo ljubav prema istom stilu i jasno definiranim siluetama, kao i za plavom i crvenom bojom te krem nijansama', otkrio je tada Ghesquière.