Kome se još da po ovakvim vrućinama provesti sate i sate pored štednjaka kad ima toliko ukusnih i brzih recepata koje možete napraviti za manje od pola sata. Evo nekoliko ideja
Tjestenina s umakom pesto genovese
Za dane kad ne znate što biste kuhali, a želite pojesti nešto lagano i po mogućnosti bez puno kuhanja, tjestenina s umakom pesto genovese, definitivno najbolji zbor. Ovaj mirisni umak od bosiljka, pinjola, tvrdog sira (najbolje je koristiti pecorino i parmezan ili granu padano, maslinovog ulja i malo češnjaka razbudit će osjetila, ali i zasititi.
Juha od graška i mente
Iako vam na prvu neće možda svidjeti pomisao da o vrućinama jedete juhu, prevarili biste se. Ova mirisna juha od graška i mente itekako će vas osvježiti i, naravno, zasititi, a najbolja od svega je to što je gotova za 20-ak minuta.
Stir-fry riža s povrćem i piletinom
Riža s piletinom i povrćem omiljeno je jelo iz kineske kuhinje i to s razlogom. Lako će ga napraviti i početnik u kuhinji. Potrebno je samo malo mašte, nekoliko vrsta povrća i po želji, piletina ili neko drugo meso ili recimo kozice. Kombinirajte sastojke koje volite i koje imate u hladnjaku, a dok se riža skuha vi ćete obaviti najteži i najveći dio posla – sjeckanje namirnica.
Osvježavajuća salata za vruće ljetne dane
Salata od svježeg sezonskog povrća, kremaste fete, jaja i kvinoje začinjena sokom limuna i maslinovim uljem najbolje je osvježenje za ove pakleno vruće dane. Kvinoja je bogata bjelančevinama, aminokiselinama, neprobavljivim vlaknima, fosforom, magnezijem, cinkom, bakrom, manganom i željezom, a odlično je sastojak u salatama, puno bolji od tjestenine. Dodate li kuhanoj kvinoji svježe povrće, dobit ćete osvježavajući i zasitan obrok.
Tjestenina alla carbonara
Tjestenina alla carbonara jelo je koje obožavaju sve generacije. Jednostavno je, napravi se brzo sa sastojcima koje gotovo uvijek imate pri ruci. Sve što vam je potrebno za pripremu najukusnije carbonare su špageti, slanina, jaja, parmezan.
ZA SVAKOGa PO NEŠTO