Jedna od najčešće korištenih namirnica u kuhinjama širom svijeta zasigurno je piletina. 'Na naglo' pečena pileća prsa možda su najzdraviji način pripreme piletine, no s vremenom dosadi jesti jedno te isto, a mi smo pronašli vrlo jednostavan i preukusan recept za pripremu pilećih prsa koji će se sigurno svidjeti svim ukućanima. Riječ je o slasnim pilećim rolicama s gljivama, zapečenima u finom bijelom umaku s koprom i sirom. Mmmm... pa tko bi im odolio!
Sastojci
- 400 g pilećih prsa bez kosti
- 1 glavica luka
- 500 g šampinjona
- 20 ml maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- 1/3 žličice papra
- 5 g timijana
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 150 g kravljeg sira
- Svežanj kopra
- 100 g mozzarelle
- 2 jaja
Priprema
1. Narežite pileća prsa na tanke filete, izlupajte ih batom za meso i posolite.
2. Luk narežite na sitne kockice pa ga stavite dinstati na nauljenu tavu.
3. Narežite šampinjone na ploške pa ih dodajte u tavu s lukom. Dodajte začine: sol, papar, timijan. Dinstajte još nekoliko minuta dok gljive ne budu gotove.
4. Na svaki pileći file dodajte žlicu dinstanog povrća pa meso zarolajte i položite u nauljenu vatrostalnu posudu.
5. U posudi pomiješajte vrhnje za kuhanje, svježi kravlji sir, sitno sjeckani kopar i dva jaja te dobiveni umak prelijte preko mesa.
6. Po vrhu naribajte mozzarellu ili neki drugi sir po želji pa pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta (ovisno o pećnici).
U slast!