ZA PRSTE POLIZATI

Ne znate što biste kuhali za ručak? Piletina u francuskom stilu sigurno će vas oduševiti na prvi zalogaj

20.12.2020 u 17:59

Bionic
Reading

Jedna od najčešće korištenih namirnica u kuhinjama širom svijeta zasigurno je piletina. 'Na naglo' pečena pileća prsa možda su najzdraviji način pripreme piletine, no s vremenom dosadi jesti jedno te isto, a mi smo pronašli vrlo jednostavan i preukusan recept za pripremu pilećih prsa koji će se sigurno svidjeti svim ukućanima. Riječ je o slasnim pilećim rolicama s gljivama, zapečenima u finom bijelom umaku s koprom i sirom. Mmmm... pa tko bi im odolio!

Sastojci

  • 400 g pilećih prsa bez kosti
  • 1 glavica luka
  • 500 g šampinjona
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1/3 žličice papra
  • 5 g timijana
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 150 g kravljeg sira
  • Svežanj kopra
  • 100 g mozzarelle
  • 2 jaja

Priprema

1. Narežite pileća prsa na tanke filete, izlupajte ih batom za meso i posolite.

2. Luk narežite na sitne kockice pa ga stavite dinstati na nauljenu tavu.

3. Narežite šampinjone na ploške pa ih dodajte u tavu s lukom. Dodajte začine: sol, papar, timijan. Dinstajte još nekoliko minuta dok gljive ne budu gotove.

4. Na svaki pileći file dodajte žlicu dinstanog povrća pa meso zarolajte i položite u nauljenu vatrostalnu posudu.

5. U posudi pomiješajte vrhnje za kuhanje, svježi kravlji sir, sitno sjeckani kopar i dva jaja te dobiveni umak prelijte preko mesa.

6. Po vrhu naribajte mozzarellu ili neki drugi sir po želji pa pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta (ovisno o pećnici).

U slast!