Nutricionistkinja Alma Bunić za tportal je otkrila tri zdrava ljetna obroka koja lako možete modificirati i kreirati interesantne varijacije uz koje vam neće ponestati ideja
Uslijed visokih ljetnih temperatura, većina je u potrazi za brzim i laganim obrocima koji ne zahtijevaju dugi boravak u kuhinji, a obiluju nutritivnim vrijednostima.
Kako bismo vam olakšali osmišljavanje recepata i dnevnog jelovnika, potražili smo ideje za zdrave i lagane ljetne obroke kod nutricionistkinje Alme Bunić koja je dala preporuku za idealan doručak, ručak i večeru.
Doručak
Jogurt / kefir s bobičastim voćem, sjemenkama i bademovim namazom:
- 2 dcl kefira ili kokos jogurta
- 3 velike žlice borovnica
- 1 žlica goji bobica
- 1 žlica konoplja sjemenki
- 1 žlica sezam sjemenki
- 2-3 velike žlice zobenih mekinja ili kvinoja pahuljica
- 1 žličica bademovog namaza (po porciji)
Ručak
Pečena riba s lećom, kvinojom i blitvom (špinatom):
- Pečena riba 150 -200 g po izboru (pastrva, losos, srdelice, brancin, orada)
- 3 žlice kuhane crne leće
- 2 žlice kuhane kvinoje
- 100 g kuhane blitve ili špinata
- 1 pečena crvena paprika
- 1 žlica sjemenki buče
- 1 žlica maslinovog ulja
Sve zajedno poslužiti na tanjuru, a sjemenke posipati po povrću.
Večera
Salata od jaja s feta sirom i svježim povrćem:
- 1 kuhano jaje
- 7 oraha
- 20 g feta sira
- 2 žlice crne leće
- 70 g zelene salate po izboru
- 1 mladi luk
- ½ paprike
- ½ krastavca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica jabučnog octa ili limuna