NOSI SE SLINGBACK

Nijedne cipele nisu tako elegantne i chic, a ove sezone su najpoželjniji model

23.06.2024 u 18:55

  • +23

Slingback cipele

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bionic
Reading

Nakon što su se na modnu scenu u velikom stilu vratile 2019., za elegantnim modelima slingback cipela i dalje vlada ogroman interes

Od salonki ili balerinki slingback cipele prvenstveno se razlikuju po otvorenom dizajnu pete, a posljednjih sezona najpoželjnijima na modnoj sceni pokazale su se verzije s dodatkom minijaturne pete kitten.

Ovaj tip obuće bez žrtvovanja udobnosti darovat će potrebne centimetre figuri, a zahvaljujući svom elegantnom izgledu u stajlinzima nerijetko nadmašuje salonke.

Zbog detalja remenčića, koji obgrli gležanj, ne postoji bojazan od potencijalnih žuljeva na peti, a ako se odlučite za verziju sa stabilnom blok ili minijaturnom petom kitten, u njima ćete nesumnjivo izdržati cijeli dan.

Glavna prednost slingback cipela leži i u njihovom laskavom efektu. Verzije poput proslavljenog modela brenda Chanel, s detaljem kontrastne kapice na prstima, noge čini dužima, baš kao i verzije s vrhom u špic.

Već iz letimičnog pogleda na aktualnu ponudu brendova sasvim je jasno da će i ove sezone vrijediti pravilo 'više je više'. Ističu se modeli presvučeni cirkonima ili verzije sa sjajnim kopčama, a za ljubiteljice minimalizma tu su inačice u neutralnim bojama koje se lako kombiniraju i nose od jutra do mraka.

U prilog poželjnosti slingback cipela govore i prizori s netom završenog Filmskog festivala u Cannesu.

Rosie Huntington-Whiteley, Selena Gomez, Hunter Schafer, Zoe Saldaña, Emma Stone, Greta Gerwig i Uma Thurman svoje su glamurozne modne kombinacije na crvenom tepihu u Cannesu upotpunile upravo uz pomoć ovog trendi modela, koji je ujedno praktičan i ženstven, a ovisno o tome kako se kombinira, odlično izgleda u brojnim prigodama.

  • +3
Selena Gomez Izvor: Profimedia / Autor: Aissaoui Nacer / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Gotovo da ne postoji renomirani brend koji u svoju ponudu nije uvrstio barem jedan par slingback cipela, kao i svima dostupni high street brendovi.

Godine 2021. Amina Muaddi postala je dizajnericom čiji se model najviše guglao zahvaljujući zavodljivim cipelama na petu, modelu Begum ukrašenom kristalima, a gospođa Miuccia Prada zaslužna je za danas najpoželjniju verziju slingback cipela na modnoj sceni.

Bordocrvena verzija s potpisom brenda Miu Miu postala je ogromnim hitom pa je dobila mnoštvo cjenovno pristupačnih verzija, a pozicionirala se na treće mjesto liste najpopularnijih modnih komada u posljednjem kvartalu 2023. godine.