ima svoju furku

Ništa nije slučajno: Nina Skočak na izbore stigla odjevena u posebne komade

10.06.2024 u 09:05

Nina Skočak

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Bionic
Reading

Predvodnica liste Generacije Z njeguje svoj vintage stil, a ove je nedjelje iz ormara izvukla posebne komade. Stigavši odjevena u plavu boju Europske unije, nosila je šeširić s motivima zvjezdica kakve možemo naći i na zastavi koja predstavlja 27 zemalja članica

Ninu Skočak naziva se najvećim iznenađenjem ovogodišnjih izbora za Europski parlament, a iako je još uvijek anonymous mnogim glasačima, uspjela je prestići i neke veće stranke i zvučnija imena hrvatske politike. 26-godišnja politologinja na svoje je glasačko mjesto stigla već u 7 sati ujutro, a odjevnom je kombinacijom privukla pozornost mnogih koji nisu upoznati s njezinim stilskim izričajem.

Iako poprilično rano, Skočak na biračko mjesto u OŠ Sveta Klara stigla tip-top sređena odjevena u 'komade s posebnom pričom'.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Nositeljica izborne liste Generacije Z za posebnu je priliku odjenula midi haljinu s točkastim uzorkom. Skočak je odavno pokazala maštovitost pri odijevanju pa je haljini dodala veliki crni remen u struku, ali i jastučiće kojima je naglasila ramena i puf rukave.

'Haljinu već imam pet godina. Thriftala sam je za svoju prvu promociju, ali meni je mama večer prije promocije popljuvala tu haljinu. Ja sam se onda naljutila i kupila neku novu bezveznu, a sad je napokon došao red da je obučem', otkrila je na TikTok-u na kojem je prati više od 223 tisuće pratitelja.

Iako je odjenula upečatljivu haljinu, zvijezda outfita za glasovanje ipak je bio šešir!

Slamnati šešir u obliku 'tokice' s plavom mrežicom sa zvjezdicama Europske unije djelo je belgijskog dizajnera koji je inače surađivao s velikim svjetskim imenima poput Lady Gage: 'Šokirana sam da je on meni napravio šešir', rekla je u objavi dodavši: 'Sve je ručno rađeno. Super je to što kasnije mogu samo skinut ovaj plavi nastavak i mogu nositi ovu ljetnu tokicu. Ludilo mozga.'

Inače, Skočak je velika ljubiteljica vintage i retro komada, a svoju odjeću nerijetko kupuje na buvljacima i u second-hand dućanima. Na svojim društvenim mrežama često ističe ljepotu kupovanja odjevnih komada s posebnom pričom, a posebno je vesele modni dodatci poput torbica, cipela, sunčanih naočala i šešira.

Popularna je influencerica na društvenim mrežama otkrila da se kao studentica više puta prijavila za stažiranje kod naših europarlamentaraca, a jučer se gotovo i našla među istaknutim imenima koja već godinama grade karijeru u Bruxellesu. Iako nije surađivala s našim političarima u Belgiji, Skočak već nekoliko godina tamo živi i radi: 'Magistrirala sam europske politike na prestižnom sveučilištu u Bruxellesu te sam nakon toga bila stažist, s poznatom stipendijom Schuman, u EU parlamentu. Sada radim za znanstveno savjetodavno tijelo Europske komisije. To iskustvo dalo mi je dublje razumijevanje političkih procesa i dinamika unutar Europske unije', objasnila je Skočak za tportal nedavno.