BEAUTY REVOLUCIJA

Nova generacija krema za sunčanje ima jednu karakteristiku koja će sve oduševiti

01.07.2024 u 09:42

Bionic
Reading

Onaj mnogima dobro poznat neugodan osjećaj ljepljivosti nakon što nanesemo kremu za sunčanje, a za one najnespretnije i muka oko uklonjanja mrlja na odjeći, lako bi mogli postati dijelom prošlosti

Naime, nova generacija krema za sunčanje ne ostavlja nikakv trag što će razveseliti mnoge.

Tijekom godina svakodnevno nošenje SPF-a za lice postala je uobičajena beauty rutina, a mnoge je odbijala i često vrlo neugodna struktura takvih proizvoda koji su kod onih osjetljivijih izazivali i probleme s aknama, sjajem kože, dodatnim začepljivanjem pora...

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

No sad su se pojavile kreme koje će mnoge oduševiti jer posjeduju divnu, prozirnu strukturu savršenu za sve one koji ne podnose osjećaj kreme za sunčanje na svom licu.

Vjerojatno i zbog sve veće popularnosti proizvoda protiv starenja kao što su retinol i AHA (koji zahtijevaju predanu i discipliniranu zaštitu od sunca) ili našeg povećanog zanimanja o starenju kože, sad dolaze sve bolje, sofisticiranije i učinkovitije kreme za sunčanje koje je pravi gušt nanositi.

Proizvodi za sunčanje u obliku vodenastog gela visoke zaštite sa svježim završetkom, ne ostavljaju tragove i dobro se ponašaju ispod šminke.

Rezultat su to dugogodišnjeg razvoja prozirnih krema za sunčanje koje, za razliku od 'stare garde', ne ostavljaju bijeli ili pepeljasti odsjaj na maslinastoj, smeđoj i crnoj koži. Prozirni zaštitni faktori obično su tanji i lakši, pa su obično ugodniji za korištenje na koži sklonoj jačem lučenja sebuma ili osobama koje se često znoje poput npr. tijekom navala vrućine u menopauzi.

Tu je sad već nekoliko sjajnih proizvoda koje vrijedi isprobati poput npr. Glossierov proizvod Invisible Shield SPF50 koji se npr. simpatično reklamira kao krema za sunčanje 'za ljude koji mrze kremu za sunčanje' i mnogi ga smatraju jednim od najboljih u toj kategoriji, a njegova nova tuba od 50 ml pruža gotovo dvostruko više veganskog, nemasnog, lako upijajućeg štita za kožu.

Naked Sundays je australski brend, što je značajno jer Australija ima neke od najstrožih svjetskih propisa o učinkovitosti krema za sunčanje i zbilja proizvodi neke od najboljih sredstava za njegu kože.

Naked Sundays Clear Glow Radiant matirajući serum, i Cabana Clear, vodenasti gel visoke zaštite sa svježim završetkom, ne ostavljaju nikakve tragove na koži i dobro se ponašaju ispod šminke.

Tu je i svima dobro poznati drogerijski brend Garnier koji nastavlja svoju zlatnu seriju sa svojim vitaminom C obogaćenim dnevnim UV fluidom SPF50+ Invisible. Premda izlazi bijel iz tube, odmah gotovo postaje proizran kad se nanese, čak i na najdubljim tonovima kože. Dodatak peptida, hijaluronske kiseline i vitamina C je dobrodošao, kao i nesjajan, ali lijepo hidratiziran završni izgled. Dakako, puder će jako dobro prianjati nakon što nanesete ovaj inovativan proizvod.

Unseen Sunscreen SPF30 od Supergoopa! također donosi osjećaj svježine i hidratacije, a čak blago zamagljuje pore za polumat završetak.

I savjet za kraj: Sve kreme za sunčanje zahtijevaju obilato nanošenje, bilo da su tanke i prozirne ili bogate i kremaste, a pravilo je jednostavno: nanesite na lice i vrat duljina od dva prsta.