BAŠ JE COOL

Nova ženstvena frizura: Savršena alternativa popularnom bobu

28.06.2024 u 14:56

Bionic
Reading

Ako ste i vi među onima kojima je već sad pomalo dosta sveprisutnog boba i priželjkuju nešto ženstveno, uzbudljivo i cool, bit će oduševljeni tzv. 'kitty cutom'

Ukoliko volite ljetne frizure koje ne traže puno brige oko održavanja, uz dosta volumena i razbarušeni rokerski šarm, imamo odličan prijedlog.

Za sve koji su se pronašli u ovom opisu 'kitty cut' je najnoviji trend za ljeto 2024., a fantastično je rješenje i za sve dame koje vole efekt bujne kose. Štoviše ako muku mučite s volumenom, ova je varijanta poluduge, slojevito ošišane kose idealna baš za vlasnice tanke kose.

VOGUE WORLD

Alexa, Diane, Eva... Pogledajte tko je stigao na najveći Vogueov party u Parizu

Pogledaj galeriju

Upravo se ovakva frizura uklapa u trendove slojevitog šišanja poput npr. 'butterfly cut' ili 'wolf cut' koje su u ovom trenutku iznimno popularne i tražene.

@keunehaircosmetics The must-have of the season: the Kitty Cut😻 Featuring subtle, sophisticated layers for structure and movement✨ 👇How to cut: ✂️ Cut longer layers, with the longest just a centimeter shorter than the base length, adding softly ascending layers throught the back and around the face. ✂️ Optional swooping layers around the face can add framing, like cheekbone-length curtain bangs and jaw-length pieces. #keune #keunehaircosmetics #premiumhaircaresince1922 #kittycut #haircuttutorial #haircuttutorial #haircutinspo #howto #howtohair #howtotiktok #trendinghair #trending ♬ This Will Be - audios4you

I 'kitty cut', odnosno 'mačkasti rez' svoje je ime posudio iz životinjskog svijeta, a u ovom trenutku je veliki hit na društvenim mrežama.

Riječ je o frizuri koja se može smjestiti između suptilnih slojeva i izrazito stepenastog 'vučjeg reza'.

Slojevi koji uokviruju lice smješteni su na prednjem dijelu kose, a zahvaljujući integriranim dugim zavodljivim šiškama također daju puno volumena i 'mačkasti' izgled po kojem je frizura i dobila ime. I za razliku od wolf cuta, kitty cut izgleda daleko elegantnije.

Kome stoji 'kitty cut'?

To najviše ovisi o strukturi kose. Najprikladniji je za ravnu, valovitu i kovrčavu kosu i može se prilagoditi gotovo bilo kojoj duljini jer se slojevi mogu uklopiti ovisno o kosi.

Izgleda osobito laskavo ošišano do ramena ili ključne kosti (npr. umjesto dugog boba). Pa čak i ako ste zagrijani za slojevite opcije s više volumena, ali još niste potpuno sigurni za novi look, možete prvo 'tranziciju' započeti s kitty cutom.

Kod šišanja svakako treba voditi računa o prirodnom padu kose i strukturi te šišati od sredine prema van, a za ekstra volumen dodajte pjenu za kosu. Ova frizura još bolje izgleda ako je raskuštrana i valovita kako bi izgledala bujnije.