Brzi i slasni obroci na popisu su najomiljenijih, a još kada u njih možete ubaciti u malo povrća, tu je recept koji ćete obožavati jesti i pripremati
Dobro pečenim krumpirima teško je odoljeti, no sada je vrijeme da standardni recept podignemo na višu razinu. Pečene krumpire pomiješajte s brokulom i sirom, ponovno sve zapecite u krumpirovoj kori i u tren oka uživajte u slasnom jelu koje jednako dobro funkcionira kao samostalan obrok ili ukusni prilog.
Potrebni sastojci:
- 2 velika krumpira koja se peku s korom
- Maslinovo ulje
- Sol
- 160 g kuhane brokule, nasjeckane
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 30 g maslaca
- 150 g grubo naribanog cheddara
- Svježe mljeveni crni papar
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 230 stupnjeva, a rešetku ostavite na srednjoj poziciji.
Krumpir dobro izribajte, zatim ga isperite i osušite. Koru natrljajte s malo maslinovog ulja i sve dobro posolite. U krumpiru uz pomoć vilice s oštrim zupcima probušite nekoliko rupa. Krumpir stavite direktno na rešetku pećnice i pecite dok potpuno ne omekša, 45 do 60 minuta.
Krumpir izvadite iz pećnice i pažljivo ih oštrim nožem razdijelite po sredini. Unutarnje dijelove krumpira izdubite u zdjelu, a koru ostavite netaknutu. Zgnječite brokulu, kiselo vrhnja, 1 žlicu maslaca, 65 g cheddara te sol i papar po ukusu.
Sve dobro promiješajte i dobivenom smjesom napunite polovice kora krumpira, a potom prebacite u lim za pečenje. Grinji sloj premažite ostatkom maslaca i ravnomjerno pospite ostatkom sira. Pecite dok ne porumeni, 10 do 15 minuta.