GOTOVO U TREN OKA

Obožavat ćete ove slatke zalogaje, a sve što vam treba za njih imate kod kuće

09.11.2019 u 10:05

Bionic
Reading

Kad ne znate što biste slatko pripremili, pogotovo ako je to u zadnji tren, razveselite ukućane ili nenajavljene goste - churrosima. Ovi hrskavi i slatki zalogaji sreće uz topli, gusti umak od čokolade razvedrit će ove sumorne i kišne jesenske dane i večeri

Izvorno španjolska i portugalska poslastica, churrosi su jednostavna slastica koja se radi od kuhanog tijesta, od istog onog od kojeg se rade profiteroli ili u nas nekad popularne princes krafne.

Potrebni sastojci

  • 140 g brašna
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 1 žlica šećera
  • 60 g maslaca
  • burbon vanilija
  • ulje za prženje

Za posipanje

  • 3 žlice šećera
  • pola žličice cimeta

Izmiješajte šećer i cimet i u to uvaljajte pržene churrose.

Priprema

U lonac ulijte vodu, potom dodajte šećer, sol, vaniliju i maslac te pustite da uzavre. U smjesu zatim dodajte brašno i miješajte oko dvije minute na vatri kako bi se brašno skuhalo.

Maknite tijesto s vatre i ostavite da se ohladi 5-10 minuta te za to vrijeme zagrijte ulje u posudi srednje veličine (na srednje jakoj vatri). Vodite računa da ulja treba biti dovoljno kako bi se churrosi jednakomjerno ispržili.

U ohlađeno tijesto ubacite jaje i te miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete povezanu smjesu.

Tijesto stavite u slastičarsku vrećicu te ga špricom sa zvjezdastim vrhom, kako biste dobili prugice na churrosima, pažljivo istisnite u zagrijano ulje. Neka vam pri ruci bude nož kako biste lakši odrezali tijesto.

Neka se prže oko 2-3 minute sa svake strane dok ne dobiju zlatno žutu boju. Izvadite ih i stavite na papir kako bi se upio višak masnoće te ih odmah nakon toga još vruće uvaljajte u smjesu šećera i cimeta.

Poslužite ih uz topli ganache.

Čokoladni preljev ganache

  • 100 g tamne čokolade za kuhanje
  • 100 ml slatkog vrhnja

Slatko vrhnje zagrijte, zatim dodajte čokoladu te miješajte dok ne dobijete glatku, gustu smjesu u koju možete umakati churrose.

TPORTALOVA SLATKA KUHARICA

Recepti za slasne torte i kolače koji će razveseliti ukućane i goste

Pogledaj galeriju