Sezona je sočnih krušaka, a ovo voće sjajno se sljubljuje s finom čokoladom te je prava šteta ove jeseni ne isprobati englesku deliciju koju ćete brzo i lako pripremiti
Jede vam se nešto slatko, a volite čokoladu i kruške? Zašto ne biste isprobali prefini desert koji će se sve oduševiti? Za njegovu pripremu potrebno je samo 15 minuta, a sam proces pečenja traje 20 minuta.
Slatka mekoća krušaka savršena je protuteža gorkoj tamnoj čokoladi u ovom klasičnom čoko-voćnoj engleskoj poslastici kojoj je teško odoljeti.
Što je potrebno:
- 6 sočnih krušaka (npr. vilijamovke) ili uzmite 2 konzerve krušaka u soku
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice svijetlosmeđeg šećera
- 75 g običnog brašna
- 50 g mljevenih badema
- 40 g kakaa
- 100 g mekog svijetlosmeđeg šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- ¼ žličice soli 150 g maslaca, otopljeno i ostavljenog da se malo ohladi
- 2 jaja
- 30 ml mlijeka
Priprema:
Premažite kalup za pečenje maslacem i zagrijte pećnicu na 200 C. Kruške izrežite na četvrtine. Zagrijte maslac i šećer na srednje jakoj vatri i, nakon što se otope, dodajte u dublju tavu kriške krušaka (preskočite ovu fazu ako koristite konzervu).
Pržite s obje strane oko četiri minute, dok lagano ne porumene i malo omekšaju, te odvojite sa strane.
Stavite brašno, bademe, kakao u prahu, šećer i sol u posudu za miješanje i umutite dok se sve ne sjedini. Jaja i mlijeko istucite i dodajte u rastopljeni maslac, a zatim umiješajte sa suhim sastojcima: sada biste trebali dobiti tijesto koje lako pada sa žlice, ali ne istječe, pa dodajte još mlijeka ako je potrebno.
Žlicom smjesu stavljajte na pripremljeni kalup za pečenje, a na njega posložite kriške krušaka. Prelijte sa slatkim sokovima iz posude s kruškama, a zatim prebacite u pećnicu i pecite 30 minuta.
Poslužite toplo npr. sa sladoledom ili tučenim vrhnjem. U slast!