Ukoliko nemate strpljenja čekati da se kruh ispeče, postoji nešto brža opcija pripreme kruha u tavi koja bi vam se mogla dopasti. Najzamorniji dio je čekanje da se tijesto digne, pa vam predlažemo da pripremu obavite prije spavanja. Uvečer možete pripremiti tijesto i pustiti ga da se diže preko noći, a ujutro ga jednostavno baciti na tavu i prepržiti sa svake strane 15-ak minuta i voila - doručak je spreman!
Sastojci
- 400 g brašna
- 7 g suhog kvasca
- 200-220 ml vode
- 1 žličica soli
- 2 žličice šećera
Priprema
1. U veliku posudu dodajte brašno, šećer i suhi kvasac te sve promiješajte.
2. Postepeno dodajte vodu i miješajte tijesto. Na pola procesa posolite. Tijesto možete zamijesiti i ručno, no bit će jednostavnije ako to učinite mikserom.
3. Formirano tijesto preselite na pobrašnjenu radnu ploču i mijesite ga rukama sa svih strana.
4. Podvucite rubove tijesta odispod tako da formirate kuglu.
5. Vratite tijesto u posudu, nauljite ga i poklopite posudu poklopcem te pustite da se diže sat i pol na toplom.
6. Tijesto zatim izvadite na radnu ploču i ponovno formirajte u kuglu. Pustite ga tako da odstoji 30 minuta.
7. Tijesto prebacite u tavu koju ste prethodno nauljili i zagrijali. Tijesto spljoštite lagano prstima tako da prekrije dno tave.
8. Poklopite tavu i pecite tijesto na laganoj vatri oko 15 minuta sa svake strane (okrenite tijesto pomoću nauljenog tanjura).
U slast!