Ovaj slastan ručak bit će gotov za manje od pola sata, a krije bogatstvo vitamina koje se nalazi u sezonskom povrću poput artičoka i graška te osvježavajućem dodatku limova soka
Proljeće je vrijeme u kojem želimo maksimalno iskoristiti slasno i svježe mlado povrće koje je upravo stiglo u lokalne trgovine ili, ako smo sretni, na obližnju tržnicu kako bismo iskušali neke nove, zdrave i ukusne recepte.
Izbor sezonskog povrća u ovo doba godine sve je veći i nudi pregršt opcija za kuhanje ukusnih i zdravih obroka.
Upravo takav ručak možete pripremiti uz recept za osvježavajuću tjesteninu bogatu zdravim i ukusnim povrćem, neodoljivom aromom limunovog soka i obogaćenu kremastim parmezanom!
Sastojci za dvije osobe:
- 225 g tjestenine
- 4 češnja češnjaka
- 1/2 žličice soli
- 1/4 papra
- 3 i 1/2 šalice vode
- 250 g artičoka (unutrašnjosti)
- 6 šalica nasjeckanog špinata
- 2 šalice graška
- 1/2 šalice naribanog parmezana
- žlica limunove korice
- 3-4 žlice limunovog soka
Priprema:
U srednje veliku posudu stavite tjesteninu, češnjak, sol i papar pa dodajte tri i pol šalice vode. Kada zakuha, kuhajte oko osam minuta uz redovito miješanje.
Ubacite unutrašnjost artičoka, špinat i grašak pa kuhajte dok tjestenina ne omekša, a vode ne ispari idućih dvije do četiri minute.
Maknite sa štednjaka i umiješajte 1/4 šalice parmezana, limunovu koricu i sok. Idućih pet minuta, uz povremeno miješanje, pustite sastojcima da se povežu, a sir otopi.
Prilikom serviranja, posipajte ostatkom parmezana.