OSVJEŽAVAJUĆA TORTA

Ova prefina slastica zbog koje ne trebate uključivati pećnicu savršen je desert koji ćete rado pripremati ovog ljeta

08.06.2021 u 11:17

Bionic
Reading

Ako ste i vi ljubitelj brzopoteznih delicija oko kojih nema puno muke, onda će vas oduševiti još jedna ideja za varijantu popularnog cheesecakea

Kome se da po vrućinama preznojavati pokraj pećnice?

Prisjetili smo se još jednog odličnog recepta za prefinu slasticu, cheesecake od limuna koji se brzo i jednostavno priprema.

Također, nećete trebati puno sastojaka, a sve imate, ni ne sumnjamo, u svojem hladnjaku. I ne zaboravite, ovu prefinu tortu prije posluživanja najbolje je držati nekoliko sati u hladnjaku da dobro stegne.

Sastojci:

  • pakiranje keksa (poput npr. Digestive ili integralnih keksa)
  • 100 g maslaca
  • 500 g kremastog sira
  • 400 g kondenziranog mlijeka
  • limun (sok + korica)

Priprema:

Kekse zdrobite tako što ćete ih staviti u plastičnu vrećicu i smrviti valjkom za tijesto (ili staklenom bočicom ako nemate valjak).

Nakon toga otopite maslac i pomiješajte s kolačićima dok ne stvorite pastu koja će biti baza torte. Smjesu istresite u kalup pažljivo tiskajući prstima tako da postane glatka i kompaktna, a zatim stavite u hladnjak.

Pripremite kremu tako što ćete kondenzirano mlijeko uliti u posudu te dodajte sir koji mora biti na sobnoj temperaturi.

Miješajte mikserom na najmanjoj brzini ili ručno dok smjesa ne postane homogena. Zatim dodajte koricu limuna i ulijte limunov sok nastavljajući miješati dok ne dobijete pahuljastu pastu.

Izvadite podlogu od keksa iz hladnjaka i prelijte kremom od sira i limuna.

Vratite u hladnjak na otprilike četiri, pet sati dok se cheesecake ne stvrdne. Poslužite i dobar tek!