Poznato lice s malih ekrana, Karmela Vukov Colić, posljednjih mjeseci oduševljava svojim kulinarskim vještinama i receptima koje rado podijeli na svom blogu. Ovoga puta red je došao na poznati francuski kolač s tamnim trešnjama u glavnoj ulozi
Blog ciao-karmela.eu, poznate voditeljice Karmele Vukov Colić postao je nezaobilazna stranica mnogima u potrazi za jednostavnim, a ukusnim receptom. Ovoga puta Karmela je predložila idealan recept za poznatu francusku slasticu clafoutis koju se, prema riječima znalaca, isključivo isplati napraviti s tamnim trešnjama.
Sastojci
- Tamne trešnje
- Rum ili višnjevača
- 3 jaja
- 180 grama brašna
- 80 grama rastopljenog maslaca
- 220 ml mlijeka
- Četiri žlice šećera
- Ribana limunova korica i vanilija
Priprema
Trešnje (s košticama jer daju aromu) potopite u rum ili višnjevaču na 30 minuta. Ulupajte tri jaja, dodajte 180 grama brašna, 80 grama rastopljenog maslaca i 220 ml mlijeka. Kad dobijete jednoličnu smjesu, u nju umiješajte četiri žlice šećera, ribanu limunovu koricu i vaniliju. Tavu koja može u pećnicu jako namastite maslacem pa po njoj rasporedite ocijeđene trešnje. Kada ste to učinili, prelijte ih smjesom ajaja i pecite na 180 stupnjeva na 30 minuta.
Kada je kolač gotov i ohlađen, po želji ga pospite šećerom u prahu.