Kada žudite za jednostavnim, a opet jako ukusnim jelom, tjestenina je uvijek dobar izbor. Idući put je pripremite uz ukusan umak od svježih cherry rajčica koji je gotov u tren oka
Samo šest osnovnih sastojaka i 25 minuta dijeli vas od ultimativnog recepta za brzi umak od svježe rajčice koji savršeno paše uz tjesteninu. Umak za tjesteninu od svega nekoliko sastojaka osim uz tjesteninu možete poslužiti i kao vrlo ukusan namaz, dodatak drugim jelima ili pak umak za umakanje tortilja ili čipsa.
Potrebni sastojci:
- 30 maslaca
- 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- Kilogram prepolovljenih cherry rajčica
- 120 ml bijelog vina
- 5 g svježeg bosiljka, sitno nasjeckanog
- 1 žlica šećera
Postupak:
U veliku, duboku tavicu stavite maslac i zagrijte na srednje laganoj vatri. Dodajte češnjak te lagano dinstajte uz povremeno miješanje, oko 2 minuta.
Vatru pojačajte na srednje jaku i dodajte cherry rajčice, plus prstohvat soli i papra. Rajčicu kuhajte uz povremeno miješanje sve dok se ne raspukne, oko 3 minute.
Dodajte bijelo vino i pirjajte strugajući smeđe komadiće s dna tave koji se pojavljuju, sve dok se tekućina ne ispari, a umak ne zgusne, oko 5 minuta.
Umiješajte bosiljak i šećer, a zatim okusite i začinite umak solju i paprom, po želji. Poslužite uz svježe kuhanu tjesteninu.