Za ove ukusne i sočne popečke od tikvica potrebno je svega pet sastojaka i 15 minuta pripreme. Ne propustite uživati u ovim hrskavim, slanim i jako ukusnim zalogajčićima
Idealni za večeru, užinu ili čak doručak, popečci od tikvica odličan su izbor u bilo koje doba dana. Iskoristite sezonu tikvica i mladog luka te u svega nekoliko minuta pripremite obrok koji će svi s užitkom jesti, od velikih do onih najmanjih.
Potrebni sastojci:
- 300 g nasjeckanih tikvica
- 85 g brašna
- 35 g narezanog mladog luka (zeleni i bijeli dijelovi)
- 2 jaja, lagano istučena
- 2 žlice maslinovog ulja
- Kiselo vrhnje, za serviranje (po želji)
Postupak:
Nasjeckane komadiće tikvice stavite u cjedilo postavljeno iznad zdjele i tikvice lagano posolite. Ostavite da odstoji 10 minuta. Rukama istisnite što više tekućine iz tikvica, a zatim ih tako ocijeđene premjestite u zdjelu. U posudu s tikvicama dodajte brašno, jaja, narezani mladi luk, ¼ žličice soli i ⅛ žličice papra.
Miješajte dok se smjesa ne sjedini. Obložite tanjur papirnatim ručnicima. Stavite maslinovo ulje u veliku tavicu i zagrijte na srednje jakoj vatri. Kada se ulje zagrije jušnom žlicom zagrabite smjesu s tikvicama i stavljajte na tavicu. Popečke oblikujte u krugove lagano pritišćući ih žlicom i stavljate na tavicu s razmakom od 2 centimetra.
Pecite popečke 2 do 3 minute, a zatim ih jednom preokrenite i pecite dodatne 2 minute dok ne postanu zlatno smeđe boje. Pečene popečke stavite na tanjur obložen papirnatim ručnikom i odmah ih posolite. Popečke od tikvica poslužite, po želji, s kiselim vrhnjem i posute sitno nasjeckanim mladim lukom.