sočno i slasno

Ova recept za tjesteninu oduševit će i najizbirljivije ukućane

20.05.2024 u 09:42

Bionic
Reading

Ukusne tagliatelle pomiješane sa slasnim umakom od pesta i vrhnja te zapečenog povrća neodoljiv su recept koji vrijedi isprobati

Ljubiteljima tjestenine novih recepata nikad nije dosta, a proslavljena britanska kuharica Mary Berry donosi jelo koje će oduševiti i one najizbirljivije u vašem kućanstvu.

'Ova šarena tjestenina djeluje neodoljivo živopisno i primamljivo, a s obzirom na to da obiluje povrćem, možemo je svrstati u zdrava jela', kaže kuharica i donosi recept koji će nahraniti šest osoba - što ga čini idealnim obrokom za cijelu obitelj. Prednost ovog jela jest i relativno brza priprema jer je sve gotovo za oko 40 minuta.

Sastojci:

  • Dvije žlice maslinovog ulja
  • Dvije veće glavice luka (ogulite, prepolovite i narežite na deblje ploške)
  • Dvije crvene paprike, očišćene od sjemenki i narezane na veće komade
  • 350 g malih tikvica, narezanih na deblje ploške
  • 350 g tagliatelle
  • 225 g cvjetova brokule
  • 225g vršaka šparoga
  • Tri do četiri žlice pesta, prema ukusu
  • 200 ml svježeg vrhnja
  • 50 g svježe ribanog parmezana
  • Sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C. Pomiješajte ulje, nekuhani luk i crvenu papriku, začinjenu solju i paprom u zdjeli za miješanje.

Nakon što ih sjedinite, stavite sastojke u veliki lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 40 minuta.

Tikvice dodajte 20 minuta nakon ostalih sastojaka, jer se ovo povrće mnogo brže peče od ostalih.

Deset minuta prije kraja, skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, prema uputama na pakiranju te u isti lonac dodajte brokulu i vrhove šparoga, zatim ocijedite i ostavite u cjedilu.

Za kraj, zagrijte vrhnje i pesto u tavi te u sve stavite tjesteninu i pečeno povrće pa pomiješajte s parmezanom.