Ukusne tagliatelle pomiješane sa slasnim umakom od pesta i vrhnja te zapečenog povrća neodoljiv su recept koji vrijedi isprobati
Ljubiteljima tjestenine novih recepata nikad nije dosta, a proslavljena britanska kuharica Mary Berry donosi jelo koje će oduševiti i one najizbirljivije u vašem kućanstvu.
'Ova šarena tjestenina djeluje neodoljivo živopisno i primamljivo, a s obzirom na to da obiluje povrćem, možemo je svrstati u zdrava jela', kaže kuharica i donosi recept koji će nahraniti šest osoba - što ga čini idealnim obrokom za cijelu obitelj. Prednost ovog jela jest i relativno brza priprema jer je sve gotovo za oko 40 minuta.
Sastojci:
- Dvije žlice maslinovog ulja
- Dvije veće glavice luka (ogulite, prepolovite i narežite na deblje ploške)
- Dvije crvene paprike, očišćene od sjemenki i narezane na veće komade
- 350 g malih tikvica, narezanih na deblje ploške
- 350 g tagliatelle
- 225 g cvjetova brokule
- 225g vršaka šparoga
- Tri do četiri žlice pesta, prema ukusu
- 200 ml svježeg vrhnja
- 50 g svježe ribanog parmezana
- Sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220°C. Pomiješajte ulje, nekuhani luk i crvenu papriku, začinjenu solju i paprom u zdjeli za miješanje.
Nakon što ih sjedinite, stavite sastojke u veliki lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 40 minuta.
Tikvice dodajte 20 minuta nakon ostalih sastojaka, jer se ovo povrće mnogo brže peče od ostalih.
Deset minuta prije kraja, skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, prema uputama na pakiranju te u isti lonac dodajte brokulu i vrhove šparoga, zatim ocijedite i ostavite u cjedilu.
Za kraj, zagrijte vrhnje i pesto u tavi te u sve stavite tjesteninu i pečeno povrće pa pomiješajte s parmezanom.