Ne možete odoljeti grickalicama i to vam se počelo primjećivati na liniji... Rješenje se krije u čipsu od kelja
Kelj bi se svakako trebao naći na vašoj listi omiljenog povrća jer obiluje vitaminima, a nije skup.
Tako u nešto više od jedne šalice kelja (oko 85 grama) ima čak 260 posto dnevne preporučene doze vitamina A.
U ovo zimsko doba potreban nam je i vitamin C koji ćete lako dobiti iz kelja, a usto ćete organizmu osigurati kalij i kalcij. Kelj je niskokalorična namirnica i u 100 grama ima tek 50 kalorija. Osim u varivima ili salatama ili pak popečcima, kelj možete iskorstiti za ukusnu grickalicu prema receptu s kulinarskog bloga Foodnetwork
Sastojci:
- glavica kelja
- sol
- maslinovo ulje
Priprema
Pećnicu zagrijte na 130 stupnjeva Celzijevih. Očišćene i oprane listove kelja narežite ma manje komade veličine do tri centimetra. Posložite ih na lim za pečenje i pošpricajte s malo maslinova ulja te posolite. Pecite dok ne postane hrskavo, oko 20 minuta.