Ako vam nedostaje inspiracije za sutrašnji ručak ili večeru, a koji će zadovoljiti nepca svih vaših ukućana, onda naprosto morate isprobati ovaj recept za slane muffine u koji možete zamaskirati sve one zdrave sastojke koje vaša djeca inače izbjegavaju. Recept je brz, zdrav i, što je najvažnije, ukusan!
U smjesu možete ubaciti što god od povrća imate pri ruci, a ljubitelji mesa mogu ubaciti i primjerice na sitno nasjeckane komadiće kuhane piletine koji su im ostali od jučerašnjeg ručka. Na vama je da izaberete one sastojke za koje znate da vaši ukućani vole.
Sastojci (za 12 do 15 muffina)
- 100 ml mlijeka
- 100 ml maslinovog ulja
- 3 jaja
- 60 g feta sira
- 2-3 žlice nasjeckanih crnih maslina
- 200 g brašna (100 g bijelog, 100 g integralnog)
- 1 vrećica praška za pecivo
- 2 tikvice
- sol
- papar
- svježi mažuran
- svježi peršin
Priprema
1. Izmiješajte pjenjačom jaja, mlijeko, ulje, usitnjeni feta sir i masline.
2. Brašno izmiješajte s praškom za pecivo pa umiješajte u smjesu od jaja. Dodajte sol i papar. Naribajte tikvice izravno u zdjelu s tijestom, dodajte i malo sitno nasjeckanog svježeg mažurana i peršina pa opet sve dobro izmiješajte kuhačom.
3. Rasporedite smjesu u kalup za muffine obložen papirnim košaricama. Košarice napunite do 2/3 visine kalupa, imajući u vidu da će se smjesa pečenjem podignuti. Muffine možete posuti sezamom ili kimom. Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko 20-25 minuta.