Zreli plodovi kestena napustili su svoje bodljikave kućice pa ako ste ljubitelj kesten pirea, idealno je vrijeme za domaću varijantu bez konzervansa i drugih dodataka
S malo šlaga i slatkih ukrasa kesten pire poslastica je već sam po sebi, ali i odličan temelj na kojemu možete graditi svakojake slastice.
Pomognu li vam ukućani i svojim malim prstićima oljušte slatke plodove kuhanog kestena, ukusni i zdravi kesten pire može biti pripremljen već za pola sata.
Što je potrebno (za 4 osobe):
400 g kuhanih i oguljenih kestena
40 ml ruma
70 g šećera
12 ml arome vanilije
200 ml vrhnja za šlag
Priprema: U loncu s malo vode izmiješajte šećer i nakon što zavrije, kuhajte na laganoj vatri minutu-dvije, dok ne dobijete polurijetki sirup. Maknite lonac s izvora topline i u njega dodajte rum, aromu vanilije te sve malo protresite. Pustite da se malo ohladi. Kuhane i oguljene kestene usitnjavajte postupno u multipraktiku uz dolijevanje sirupa. Kesten pire protisnite kroz pasirku, a želite li ga jesti takvog, premjestite ga uz zdjelice, dodajte na vrh šlag i po želji ukrasite čokoladnim ukrasima.
ZDRAVE I UKUSNE