Ako su vam dosadile obične palačinke, vrijeme je da isprobate jedna malo drugačiji recept. Rezultat je savršen - slasne, mekane palačinke
250 grama ricotte
125 ml mlijeka
3 jaja
100 g brašna
Pola praška za pecivo
Malo soli
Vanilin šećer
Žlica običnog šećera
Limunova korica po želji
235941,234851,234251,232727
Priprema:
Najpoznatija engleska kuharica Nigella Lawson osmislila je recept za ono što mi nazivamo američke palačinke obogaćene kremastom ricottom.
Izmiješajte žumanjke i šećer, dodajte mlijeko, i brašno s praškom za pecivo te dodajte ricottu. Bjelanjke s malo osli istucite u čvrsti snijeg i pažljivo dodajte u smjesu s ricottom.
Na teflon tavicu bez masnoće izlijevajte smjesu pomoću velike žlice, a imajte na umu da palačinke moraju biti manje, veličine desertnog tanjurića. Kad se na površini palačinke počnu pojavljivati mjehurići, vrijeme je da ih okrenete na drugu stranu.
Jedite ih s džemovima, nutellom, svježim voćem, a ako niste ljubitelj slatkog, napravite slanu varijantu i samo izostavite šećer iz recepta.