RECEPTI ČITATELJA

Ove ruske šubare potpuno će vas očarati

03.12.2013 u 08:50

Bionic
Reading

Kokos se savršeno slaže s čokoladom, a dokaz za to su i ove prefine ruske šubare

Tijesto za dvije kore (originalni recept)

12 jaja

12 žlica šećera

10 žlica vode

3 žlice kakaa u prahu

pola praška za pecivo

250 g brašna

Bijela krema

0,5 l mlijeka

5 žlica brašna

1 vanilin šećer

15o g šećera

125 g margarina

100 g šećera u prahu

Glazura

100 g čokolade za kuhanje

50 g margarina

2 žlice ulja

150 g kokosa

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180 C. Za tijesto umutite bjelanjke sa 50 g šećera. Žumanjke i 100 g šećera pjenasto umutite, dodajte vodu, brašno izmiješano s praškom za pecivom i kakao kojeg ste prosijali. Na kraju lagano dodati snijeg od bjelanjaka. Dva lima od pećnice obložite papirom za pečenje te stavite peći u zagrijanu pećnicu svako tijesto po 20 minuta na 180 C.

Za kremu skuhajte mlijeko, brašno, 150 g šećera i vanilin šećer. U ohlađenu smjesu dodajte pjenasto izrađeni margarin sa 100 g šećera u prahu. Od biskvita režite krugove najmanjom čašom ili kalupom. Spojite po dva kruga kremom, premažite kremom stijenke spojenih krugova i uvaljajte u kokosovo brašno. Na kraju gornji dio šubara premazati čokoladnom glazurom. Recept nam je poslala čitateljica Anita Baćurin

Svoje omiljene blagdanske recepte svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala