Kokos se savršeno slaže s čokoladom, a dokaz za to su i ove prefine ruske šubare
Tijesto za dvije kore (originalni recept)
12 jaja
12 žlica šećera
10 žlica vode
3 žlice kakaa u prahu
pola praška za pecivo
250 g brašna
Bijela krema
0,5 l mlijeka
5 žlica brašna
1 vanilin šećer
15o g šećera
125 g margarina
100 g šećera u prahu
Glazura
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
2 žlice ulja
150 g kokosa
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 C. Za tijesto umutite bjelanjke sa 50 g šećera. Žumanjke i 100 g šećera pjenasto umutite, dodajte vodu, brašno izmiješano s praškom za pecivom i kakao kojeg ste prosijali. Na kraju lagano dodati snijeg od bjelanjaka. Dva lima od pećnice obložite papirom za pečenje te stavite peći u zagrijanu pećnicu svako tijesto po 20 minuta na 180 C.
Za kremu skuhajte mlijeko, brašno, 150 g šećera i vanilin šećer. U ohlađenu smjesu dodajte pjenasto izrađeni margarin sa 100 g šećera u prahu. Od biskvita režite krugove najmanjom čašom ili kalupom. Spojite po dva kruga kremom, premažite kremom stijenke spojenih krugova i uvaljajte u kokosovo brašno. Na kraju gornji dio šubara premazati čokoladnom glazurom. Recept nam je poslala čitateljica Anita Baćurin
Svoje omiljene blagdanske recepte svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala