Ako ste se zaželjeli domaćih kolačića, ovaj recept će vas oduševiti i vjerujemo da ćete mu se uvijek rado iznova vraćati
Ima li što ukusnije od kombinacije dva okusa koji rijetki ne vole: čokolade i banane?
U posljednje vrijeme sve se više koristi voće umjesto šećera za zaslađivanje određenih slastica, a u ovom receptu jedan od sastojaka su banane.
Oko ovih kolačića nećete se puno namučiti, a možete ih pripremati i s vašim najmlađim ukućanima, kao 'probu' za predstojeće blagdane.
Sastojci
- oko 150 grama zobenih pahuljica
- 2 banane
- čokolada za kuhanje koju treba usitniti nožem
Priprema:
Prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnja. Banane zdrobite vilicom dok ih ne pretvorite u kašu. U njih dodajte zobene pahuljice i sve dobro promiješajte dok ne dobijete kompaktnu masu.
Dodajte komadiće čokolade koje ste usitnili nožem i promiješajte. Na papir za pečenje rasporedite kolačiće koje oblikujete žlicom smjesu i pecite do 15 minuta - dok ne dobiju zlaćanu boju i pripazite da se ne prepeku.
Pažljivo izvadite i pričekajte da se ohlade. Poslužite ih uz kavu, čaj, kakao ili toplu čokoladu. I dobar tek!