Sezona breskvi savršen je povod za kakvu sjajnu pitu ili ukusan kolač od ovog slatkog voća. No mnogi i prije kuhanja odustaju kada se sjete mukotrpnog guljenja breskvine kože. Međutim, i za to postoji rješenje, a nakon ovog videa breskve ćete guliti kao od šale
Breskvina koža poprilično je teška za oguliti, a osim toga vrlo lako se ošteti nježno meso. Srećom, postoji sjajan i nadasve jednostavan način da to učinite. Što je još bolje, na isti način možete oguliti i koru rajčice.
Prvo zakuhajte vode u većem loncu. Dok čekate da voda zakuha na svakoj breskvi nožem napravite dva sitna reza u obliku slova 'x', no nemojte preduboko zarezati. Kada voda zakuha pomoću velike žlice u lonac stavljajte jednu po jednu breskvu. Breskvama će biti potrebno od 20 sekundi do dvije minute, ovisno o tome koliko su zrele i tvrde.
Nakon toga pomoću velike žlice jednu po jednu breskvu premjestite u veliku zdjelu punu leda, to će zaustaviti proces kuhanja. Nakon što se breskve ohlade dovoljno da ih bez problema možete držati u ruci, uzmite nož za guljenje i nježno skidajte koru. U tren oka ogulit ćete kožu, a plod će biti neoštećen.
Video cijelog postupka možete pogledati ovdje