SENDVIČ REUBEN

Ovo je sve samo ne običan sendvič, a njegov raskošan okus oduševit će vas na prvu

25.10.2021 u 09:58

Bionic
Reading

Jeste li čuli za sendvič Reuben? Riječ je o jednoj od najpoznatijih njujorških delicija, a njen bogat okus rijetko će koga ostaviti ravnodušnim

Ovaj ukusni sendvič je, kako kaže legenda, nastao još 1914. godine u New Yorku, a ime je dobio po svom tvorcu, vlasniku zalogajnice i kuharu Arnoldu Reubenu.

Sendvič u koji idu roastbeef, kiseli kupus i umak 'tisuću otoka', ili ruski umak, ima bezbrojne varijante.

Sastojci:

  • 500 g roastbeefa (ili bifteka)
  • žličica soli
  • crni papar, mljeveni
  • 2 žlice ulja

Umak 'tisuću otoka'

  • 2 češnja češnjaka
  • 8 narezanih zelenih maslina
  • narezano tvrdo kuhano jaje
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 2 žlice limunova soka
  • 200 g majoneze
  • 2 žličice umaka tabasco
  • sol, mljeveni crni papar

Za sendvič:

  • 8 šnita tamnog kruha (npr. raženog)
  • 8 šnita sira (npr. ementalera)
  • 300 g tanko narezanog kiselog kupusa
  • 2 žlice maslaca

Priprema:

Meso pospite mješavinom soli i papra, zatim ga na zagrijanom ulju ispecite sa svih strana. Pečeno meso poklopite poklopcem i ostavite da se ohladi. Narežite na tanke ploške. Za umak sve sastojke dobro izmiješajte u blenderu - ako je pregusto, dodajte žlicu vode.

Prve četiri kriške kruha tanko namažite umakom 'tisuću otoka', pa stavite šnitu ementalera, žlicu narezanog zelja, ponovno žlicu umaka, dvije šnite roastbeefa i šnitu ementalera. Pokrijte preostalim šnitama raženog kruha.

Sendviče zatim premažite tankim slojem maslaca i stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C oko pet minuta ili ih pecite u tavici nekoliko minuta s obje strane. Poslužite toplo. U slast!

Savjet: roastbeef možete zamijeniti i npr. ostacima goveđeg pečenja, biftekom i sl.

OPASNOST VREBA IZ KUHINJE

Opreza nikad dosta: Ovo su najčešće greške koje činimo prilikom pripreme hrane

Pogledaj galeriju