Muffini su mnogima omiljeni obrok, a odlična su ideja i za doručak, međuobrok, večeru...
Što kažete na zdrave i ukusne muffine - i to s okusom mrkve? Rade se od integralnog pšeničnog brašna, a bogatog su ukusa koji će se, ni ne sumnjamo, svidjeti i najmlađim ukućanima.
Ove muffine nije teško pripremiti, a evo što vam je potrebno:
Sastojci:
180 g mrkve
100 g sjeckanih oraha
50 g grožđica
160 g integralnog pšeničnog brašna
kvasac
malo sode bikarbone
žličica cimeta
100 ml suncokretovog ili maslinovog ulja
60 ml pirea od jabuka
2 jaja
100 g paste od datulja
2 žličice javorovog sirupa
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180ºC i za to vrijeme pripremite lim na koji ste stavili papirnate kalupe za muffine.
Nasjeckanu mrkvu pomiješajte s orasima i grožđicama, a u drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kvasac, sodu bikarbonu i cimet. Pomiješajte ulje s umakom od jabuka, jajima, javorovim sirupom i pastom od datulja. Dodajte smjesu s brašnom i, kad je tijesto homogeno, dodajte mrkvu, grožđice i orahe. Podijelite tijesto u kalupe.
Pecite oko 20-ak minuta i provjerite čačkalicom jesu li potpuno pečeni. Pustite da se muffini potpuno ohlade na rešetki. Poslužite ih i dobar tek!