futuristička silueta

Ovo se neće svidjeti svima: Vraćaju se Nikeove tenisice koje su žarile i palile 2000-ih

12.06.2024 u 09:22

Bionic
Reading

Tenisice Nike Shox dolaze u spoju futurističke siluete i sportskog stila, a u stajlinzima ulične mode nose se u raznim kombinacijama - od dresova do svilenih haljina

Jacquemusova revija na Capriju ovog je vikenda bila pravi centar modnog svijeta. Društvena krema, pop dive, slavne glumice i najljepše manekenke preplavile su ovaj talijanski gradić samo kako bi ulovile dašak glamura koji je donijelo predstavljanje novih komada jednog od trenutno najpoželjnijih brendova.

Uz pravo more elegantnih stajlinga, koje bi svaka modna zaljubljenica rado kopirala, dogodio se i neočekivani povratak tenisica iz 2000-ih, a koje su svojim sportskim stilom odskakale od outfita zaokruženih glamuroznim stiletticama.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Naime na Capriju su se u fokus vratile pomalo kontroverzne tenisice Nike Shox, a za to je zaslužna manekenka Imaan Hammam. Lijepa Nizozemka osvanula je izdanju koje je sve što možete poželjeti od sportskog stila, noseći crni Umbrov dres sa sportskim hlačicama te srebrno-bijelim tenisicama Nike Shox, obogaćenima visokim bijelim čarapama istog brenda.

Koliko se ove tenisice dobro slažu i s dizajnerskim komadima, potvrdila je dodavanjem mrežaste torbice Alaine, a da se itekako mogu nositi i u elegantnijim modnim kombinacijama, potvrdio je niz zvijezda u proteklim mjesecima.

Primjerice, slavna Irina Shayk nosila je crno-crveni model na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu, stilizirajući ih uz chic mini haljinu od buklea i maksi crni kaput.

Godinu prije pjevačica Rosalia prošetala se New Yorkom u bijelim tenisicama Nike Shox, a one su nadopunile intrigantan spoj svilene haljine s remenom, nošene preko klasične majice dugih rukava, i sportske šilterice.

Nosila ih je i Hailey Bieber na ulicama Londona u svibnju 2023., kada je osvanula u efektnom žuto-narančastom modelu ovih futurističkih tenisica, uparenima s trapericama širokih nogavica, bež kaputom te luksuznom torbicom brenda Miu Miu.

  • +4
Nike Shox Izvor: Promo fotografije / Autor: Nike promo

Tenisice Nike Shox lansirane su 2000. godine kao futuristički model američkog brenda te su momentalno izazvale senzaciju među zaljubljenicama u modu. Osim efektnog dizajna, svijet su osvojile besprijekornom udobnošću i osjećajem stabilnosti uz uvijek željenu visoku petu.

U prošlom desetljeću nestale su s radara, ali prema svemu sudeći, vraćaju se u punom sjaju, spremne postati hit jesenske sezone, kada nam se tenisice vrate kao ključni komad svakodnevnih stajlinga. Dostupne su po cijeni od oko 150 eura.

dakota johnson

Ne izlazi iz kultnih tenisica iz 70-ih: Toliko su dobre da idu i uz haljinu

Pogledaj galeriju