Sehr gut!

Ovo su jela koja morate probati ako putujete u Njemačku, nas su apsolutno oduševila

25.06.2024 u 10:39

Bionic
Reading

Njemačka kuhinja je bogata i raskošna, uz to je raznovrsna i autentična, ovisno o tome u kojem se gradu ili mjestu nađete. Ovo su neka od jela koja smo mi isprobali i koja su nas oduševila

Jedan od načina upoznavanja zemlje i gradova u koji se putuje je i gastronomija. Uživanje u isprobavanju lokalnih delicija bitan su element cjelokupnog turističkog doživljaja. Nijemci cijene uravnoteženu i dobro pripremljenu hranu koja je brižno servirana. Specijaliteti su im odličnog su okusa, velikim dijelom zbog kvalitete sastojaka. Poslužuju se stotine različitih jela i pića, a mnoga od njih tipična su za pojedine njemačke regije. Evo što smo fino jeli u Njemačkoj:

Bratwurst i Currywurst

Zahvaljujući raznolikosti najvaćeg glavnog grada nastala su neka jela koja se ne mogu naći ni u jednom drugom dijelu zemlje. Berlin je najpoznatiji po kobasicama, koje Nijemci zovu Würste. Možete birati između raznih kombinacija, ali obavezno trebate probati Bratwurst i Currywurst. Prva je tradicionalnija, obično se poslužuje sa senfom, a druga se poslužuje s ukusnim curry umakom i možda je najpopularniji 'fast food' u Berlinu.

To je jelo toliko omiljeno da čak ima i svoj muzej koji se nalazi u blizini znamenitosti Checkpoint Charlie. Currywurst je kobasica od svinjetine koja je prvo skuhana, a zatim pečena i poslužena s kečapom od curryja i posipana curryjem u prahu. Uz kobasicu se najviše jedu pečeni krumpirići. Ako ste među onima koji vole ovjekovječiti slasna jela fotografijama na mobitelu, s HUAWEI pametnim telefonom savršeno će se moći zabilježiti svaka od berlinskih kulinarskih delicija.

Huawei

Döner Kebab

Kada ste zabilježili prizore mnogima omiljenih kobasica, vrijeme je da probate još jednu uličnu hranu koju je lako pronaći, a to je Döner Kebab. Izvorno tursko jelo, koje su u Njemačku donijeli turski imigranti ubrzo je postalo glavni dio berlinske ulične hrane. Tanko narezano meso (uglavnom janjetina, a ponekad i miješano meso) kombinira se sa sastojcima po vašem izboru unutar kruha ili tortilje savršena je opcija kad vam se žuri ili nakon noćnog izlaska.

Huawei

Brezel

Kad ste u Berlinu, ne možete propustiti priliku da uživate u jednom od najpoznatijih njemačkih specijaliteta - Brezelu. Ove slane delicije su uvijek svježe, hrskave, sa zlatno-smeđom korom i mekanim, pahuljastim središtem koje će oduševiti svakog ljubitelja dobrog peciva. Ova peciva su posebno poznata po svojoj savršeno balansiranoj noti soli koja pojačava bogatstvo ukusa tijesta.

Huawei

Brezeli su idealan snack tijekom razgledavanja grada. Bez obzira da li ih jedete samostalno ili ih umočite u senf, kajmak ili neki drugi umak, uvijek su ukusni. Također, odlično se slažu s pivom, omogućavajući vam da doživite pravu njemačku gastro kulturu u opuštenoj atmosferi. Njihova svestranost i jednostavnost čine Brezel omiljenim izborom kako za lokalne stanovnike tako i za posjetitelje.

Uz to i iznimno lijepo izgledaju na fotografijama, a ako ih želite objaviti na društvenim mrežama ili poslati najbližima, i ovdje će vrhunska kamera HUAWEI Pura 70 Pro pametnog telefona biti vaš najbolji saveznik.

Klasični okusi s modernim twistom

Bravur Bowl predstavlja pravu poslasticu za one koji traže nutritivno bogat obrok. Ova zdjela je puna svježih i kvalitetnih sastojaka, uključujući pažljivo začinjenu piletinu, miješano povrće, avokado i svježe zelene salate, sa dodatkom hrskavog sezama i hrskavih tortilla čipsa za dodatnu teksturu. Sve je preliveno bogatim umakom koji dodatno pojačava bogatstvo okusa. Bravur Bowl je idealan izbor za energičan i zdrav obrok u sred dana.

Huawei

Vogelfrei salata je još jedan izvrstan izbor za ljubitelje svježine. Ova salata sadrži bogatu kombinaciju rukole i špinata, nadopunjenih svježim rajčicama, crvenim lukom i slasnim kozjim sirom. Začinjen je balzamičnim vinaigrettom koji savršeno dopunjuje svježe sastojke, čineći ovu salatu osvježavajućim i laganim obrokom, idealnim za nadolazeće tople dane ili kao starter prije glavnog jela.

Hamburger Pannfisch mit Bratkartoffeln

Hamburger Pannfisch mit Bratkartoffeln je tradicionalno jelo iz Hamburga koje oduševljava ljubitelje ribe. Ovo jelo se sastoji od svježe ulovljene ribe, najčešće fileta bijele ribe poput bakalara ili oslića, koji se lagano pohaju i zatim peku u tavi do zlatno hrskave teksture. Riba se obično začini sa malo soli i papra, a često se dodaju i drugi začini poput peršina za dodatni sloj okusa.

Huawei

Prilog koji prati ovu delikatnu ribu su Bratkartoffeln, ili prženi krumpiri, koji su izvana hrskavi i zlatni, dok su iznutra mekani i sočni. Krumpiri se peku u tavi na umjerenoj vatri uz dodatak luka i začinskog bilja koje ovom prilogu daje posebnu aromu.

Ovaj specijalitet često se poslužuje s domaćim remulade umakom, koji je kremast i bogat, pružajući savršen kontrast hrskavoj teksturi ribe. Jelo se tradicionalno uživa uz pivo ili lagano bijelo vino, što dodatno ističe okuse morske hrane i prženih krumpira. Ovo jelo je prava poslastica za sve koji cijene bogate i autentične okuse, a svojom jednostavnošću i izvrsnošću osvaja srca kako lokalnih stanovnika, tako i posjetitelja Hamburga.

Huawei

No, svatko tko je ikada fotografirao primamljiva jela, dobro zna da ona na mobitelu na kraju često ispadnu sasvim prosječna te nimalo ne dočaravaju kulinarsko umijeće koje stoji iza njihove pripreme. Upravo zato HUAWEI Pura 70 Pro savršen je odabir. Naime, on podržava raspon zumiranja do 200x, a XD Fusion Pro Engine tehnologija omogućuje nevjerojatnu količinu detalja. Čak i kada ste u restoranu romantično prigušenog osvjetljenja, vaše fotografije bit će kristalno jasne zahvaljujući Macro telefoto kameri s 35x Macro Zoom značajkom.

Huawei

Savršen završetak svakog obroka je lava cake, raj za ljubitelje čokolade. Ovo dekadentno desertno jelo odlikuje se mekanim vanjskim slojem čokoladnog biskvita koji pri rezanju otkriva bogati, tekući centar čokolade. Toplina lava cakea čini ga neodoljivim, posebno kada se poslužuje s kuglicom hladnog sladoleda od vanilije čiji se svježi okus savršeno stapa s intenzivnom toplinom čokolade. Često se poslužuje posut šećerom u prahu, uz dodatke poput svježeg voća ili umaka od malina koji dodaju svježinu i lagano kiselkast kontrast bogatim čokoladnim okusima. Ovaj desert nije samo ukusan, već i vizualno impresivan, čineći ga popularnim izborom za posebne prigode ili romantične večere.

Huawei

Osim toga, dok odmarate u nekom od lokalnih restorana i zalogajnica, uživajući u njemačkim specijalitetima, vrijeme možete ispuniti stvaranjem jedinstvenih uspomena fotografiranjem berlinske svakodnevice. Naime, kamera HUAWEI Pura 70 Pro pametnog telefona dolazi s najnovijom značajkom Ultra Speed Snapshot, koja omogućuje 'zamrzavanje' pokreta subjekta kojeg se fotografira, a samim time i bistre, živopisne fotografije užurbanog stila života u njemačkoj prijestolnici.

Ultra Speed Snapshot vam također omogućuje zumiranje objekata iz velike udaljenosti i snimanje subjekta u pokretu s točnim fokusom i visokom razinom jasnoće, uz koje ćete primijetiti kako čak i izdaleka kamera još uvijek može proizvesti mirniju sliku od one koju su vaše oči mogle uočiti. Ovo će obogatiti vaše putovanje brojnim detaljima koji bi vam inače promakli te ih pretvoriti u trajne, nezaboravne uspomene.

Prilog je nastao u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima te u suradnji s HUAWEI Hrvatska.

sve osim nogometa

Učitavanje...