RECEPTI ČITATELJA

Ovom kremastom kolaču nećete odoljeti

13.05.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Čitateljica Danijela Frlan iz Rijeke poslala nam je recept za kolač s keksima i maslacem u podlozi te vrhnjem, kokosom i ananasom u kremi. Zvuči slasno, a na vama je da pokušate i sami pripremite jednu slatku kupolu

Sastojci za podlogu:

- 250 g McVities digestive keksa
- 125 g rastopljenog maslaca
- žlica šećera

Za kremu

- 100 dag kokosovog brašna
- kompot od ananasa(500 g ocijeđene mase)
- 8 dl vrhnja za šlag

Priprema:

Kekse samljeti i rukama miješati s maslacem dok se ne dobije homogena smjesa. Smjesu pritisnuti uz dno kalupa promjera 26 cm i staviti u ugrijanu pećnicu 180 stupnjeva cca 30 min. Nakon hlađenja staviti na tanjur i onda na to stavljamo kremu.

Izmiksati vrhnje za šlag i u to umiješati nasjeckani ananas (sve osim 3 kolutića koja nam trebaju za ukrašavanje) i dodati malo kokosovog brašna.

Od kreme napraviti kupolu prilikom stavljanja na podlogu od keksa. Posuti ostatkom kokosovog brašna i preostala 3 kolutića ananasa prerezati napola te njima ukrasiti tortu. U slast!

Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s proljetnim receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala