U POLJSKOJ

Pogledajte kako uživa Ana Rucner

08.07.2013 u 14:01

  • +22

Ana Rucner u Poljskoj

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ana Rucner-promo

Bionic
Reading

Na svečanom primanju svjetske diplomacije u Varšavi i Krakovu Ana Rucner je kroz četiri nastupa oduševila Poljake i ostale svjetske dužnosnike ne ostavljajući nikoga ravnodušnim

Prisutni su uživali u scenskom nastupu, a istovremeno su na velikom ekranu imali priliku vidjeti ljepote Hrvatske kroz svjetski nagrađivane promotivne filmove.

U Varšavi je Ana nastupila u Fort Sokolnicki, a u Krakowu na službenoj ceremoniji u kazalištu Juliusz Słowacki, gdje joj se pridružio i Goran Karan, nakon čega se ona njemu priključila na koncertu na glavnom trgu.

'Kad nastupam u inozemstvu osjećam ogroman ponos, na Hrvate koji rade odličan posao izvan zemlje i na Hrvatsku koja je najljepša zemlja na svijetu. U ovih tjedan dana u Poljskoj osjećala sam se kao dio jedne velike europske obitelji. Poljaci su izrazito srdačni, odlično su prihvatili moju glazbu i primili me kao jednu od njih. Iako su organizatori pripremili snimke nacionalnih himni, željela sam izraziti poštovanje prema zemlji u kojoj nastupam i u svojoj hotelskoj sobi prije nastupa naučila sam poljsku himnu. Na početku svečanosti pozdravili smo skup hrvatskom i poljskom himnom, a na samom kraju odsvirala sam 'Odu radosti'. Vrhunac svečanosti nastao je kada su se svi uzvanici ustali kao jedan europski narod i ispratili stojećki našu zajedničku europsku himnu', rekla nam je Ana koja se nakon Poljske uputila na koncert u Baku jer je u Azerbajdžanu svirala za svjetsku diplomaciju gdje se po prvi puta organizirao službeni posjet hrvatskih izaslanika.