Petak je idealan dan za ribu, a mi vam donosimo idealan recept s konzerviranom tunom koja je spas u ovim vremenima samoizolacije. Unesite malo raznovrsnosti u svoju prehranu uz ovaj recepet za burgere od tune koji će oduševiti i velike i male. Ako vaša djeca nisu ljubitelji ribe, burgeri su odličan način da je zakamuflirate, a isto možete učiniti i s bilo kojom drugom ribom
Sastojci:
- 2 konzerve tune (od 160 g)
- 2 velika krumpira
- 1 jaje
- 1 žlica brašna
- malo svježeg peršina
- krušne mrvice
- 1 glavica luka
- maslinovo ulje
- sol
- nekoliko listova zelene salate
- 1 mrkva
- 2-3 rajčice
Priprema:
1. Ogulite krumpir, narežite ga na kockice i kuhajte 15 minuta u slanoj vodi.
2. Usitnite krumpir vilicom i dodajte ocijeđenu tunu, 1 žumanjak, žlicu brašna, pola glavice nasjeckanog luka (drugu polovicu sačuvajte kao dodatak) i malo peršina. Sve dobro promiješajte tako da dobijete kompaktnu smjesu.
3. Od smjese rukama oblikujte burgere, namočite ih u bjelanjak koji vam je ostao od ranije, a potom ih uvaljajte u krušne mrvice. Popržite ih na ulju 2-3 minute sa svake strane.
4. Na tavi kratko popirjajte preostali luk narezan na komadiće te sitno nascjeckanu rajčicu.
5. Donju šnitu kruha premažite umakom (predlažemo kombinaciju majoneze, senfa, jogurta i vlasca), stavite redom dva lista salate i malo naribane mrkve, burger i potom na njega žlicu karameliziranog luka i rajčice te preklopite drugom polovicom peciva koji ste prethodno također namazali umakom.
Ukoliko izbjegavate jesti kruh, burgere od tune možete poslužiti i s rižom ili blitvom.
U slast!