PETKOM JEDEMO RIBU

Prijedlog za današnji ručak: Isprobajte brze i jednostavne burgere od tune koji će vas oduševiti na prvu

20.03.2020 u 11:53

Bionic
Reading

Petak je idealan dan za ribu, a mi vam donosimo idealan recept s konzerviranom tunom koja je spas u ovim vremenima samoizolacije. Unesite malo raznovrsnosti u svoju prehranu uz ovaj recepet za burgere od tune koji će oduševiti i velike i male. Ako vaša djeca nisu ljubitelji ribe, burgeri su odličan način da je zakamuflirate, a isto možete učiniti i s bilo kojom drugom ribom

Sastojci:

  • 2 konzerve tune (od 160 g)
  • 2 velika krumpira
  • 1 jaje
  • 1 žlica brašna
  • malo svježeg peršina
  • krušne mrvice
  • 1 glavica luka
  • maslinovo ulje
  • sol
  • nekoliko listova zelene salate
  • 1 mrkva
  • 2-3 rajčice

Priprema:

1. Ogulite krumpir, narežite ga na kockice i kuhajte 15 minuta u slanoj vodi.

2. Usitnite krumpir vilicom i dodajte ocijeđenu tunu, 1 žumanjak, žlicu brašna, pola glavice nasjeckanog luka (drugu polovicu sačuvajte kao dodatak) i malo peršina. Sve dobro promiješajte tako da dobijete kompaktnu smjesu.

3. Od smjese rukama oblikujte burgere, namočite ih u bjelanjak koji vam je ostao od ranije, a potom ih uvaljajte u krušne mrvice. Popržite ih na ulju 2-3 minute sa svake strane.

4. Na tavi kratko popirjajte preostali luk narezan na komadiće te sitno nascjeckanu rajčicu.

5. Donju šnitu kruha premažite umakom (predlažemo kombinaciju majoneze, senfa, jogurta i vlasca), stavite redom dva lista salate i malo naribane mrkve, burger i potom na njega žlicu karameliziranog luka i rajčice te preklopite drugom polovicom peciva koji ste prethodno također namazali umakom.

Ukoliko izbjegavate jesti kruh, burgere od tune možete poslužiti i s rižom ili blitvom.

U slast!