Uz nekoliko jednostavnih i praktičnih recepata kopriva bi vam mogla postati namirnica broj jedan ovoga proljeća. Za one manje iskusne u kuhinji, popečci od kopriva odličan su način da i ovu ukusnu i zdravu namirnicu uvedu na svoj svakodnevni meni
300 g vrhova koprive
2 mrkve
2 manja krumpira
3 jaja
krušne mrvice
začini
Priprema:
Koprivu staviti na 10 minuta u hladnu vodu. Za to vrijeme oguliti i očistiti krumpir i mrkvu te ih naribati.
U veći lonac stave se kuhati kopriva, mrkva i krumpir na otprilike 15 minuta. Kada je skuhano, povrće se dobro ocijedi i samelje štapnim mikserom.
Usitnjenu mrkvu, krumpir i koprivu staviti u zdjelicu te dodati jaja, začine (sol, papar, vegeta, peršin...). Cijelu smjesu dobro izmiješati i dodavati krušne mrvice sve dok smjesa ne postane dovoljno čvrsta kako bi se od nje mogli oblikovati popečci.
Smjesu ostaviti da odstoji pet minuta, zatim oblikovati popečke i pržiti ih u ulju sve dok lagano ne porumene sa svake strane.
Recept za popečke od koprive poslala nam je Helena Kokan
Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije kolače s voćem ili najukusniju tjesteninu s mirisnim začinima i rajčicama, javite nam se s proljetnim receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam ga zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr