Kako bi im zahvalila što čuvaju njih, ali i zgradu Kongresa, nova prva dama Amerike Jill Biden potrudila se i ispekla svoje omiljene kekse, koje im je potom donijela u košarici. Riječ je o keksićima od zobenih pahuljica i čokolade, koji su ujedno njezin favorit i koje često peče za predsjednika i sebe
Dio Nacionalne garde, koja se nalazi ispred američke zgrade Kongresa u Washingtonu, nemalo se iznenadio danas kada je do njih stigla prva dama Amerike, dr. Jill Biden. Sa zaštitnom maskom preko lica, zaogrnuta u crni kaput ispod kojeg je provirivala duga haljina, Jill je u ruci čvrsto držala košaricu u koju je stavila kekse sa čokoladom, popularne 'chocolate chip cookies', koji su njezini omiljeni.
Upravo njih ispekla je za Nacionalnu gardu kako bi im zahvalila na svemu. Na snimci, koju je na Twitteru objavio NBC News, Jill Biden govori: 'Došla sam ovdje danas samo kako bi vam se zahvalila što čuvate mene i moju obitelj... Bijela kuća vam je ispekla malo keksa sa čokoladom.'
Inače, chocolate chip cookies, keksi su čija je priprema iznimno jednostavna, stoga i ne čudi da su toliko popularni u domovima Amerikanaca. Sama Jill Biden najviše voli one napravljene od zobenih pahuljica sa sušenim brusnicama i čokoladom, a mi smo pronašli i recept za iste.
Keksići sa čokoladom po receptu Jill Biden
- 1 šalica brašna
- 3/4 žličice cimeta
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 1/2 šalice maslaca koji nije slan i koji je sobne temperature
- 1/2 šalice smeđeg šećera
- 1/2 šalice krupnog bijelog šećera
- 1 jaje
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 2 šalice zobenih pahuljica
- 1 šalica suhih brusnica
- 120 grama tamne čokolade (60 %) isjeckane na komadiće
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a na pleh postavite papir za pečenje. Najlakše će vam biti ukoliko imate žlicu za sladoled kojom ćete grabiti i stavljati smjesu.
S mikserom u zdjeli izmiješajte maslac sa smeđim i krupnim šećerom dok se ne sjedini i smjesa ne postane svjetla i pjenasta. Dodajte jaje, ekstrakt vanilije i miksajte do fine teksture. Smanjite brzinu na mikseru na najnižu i polako dodajte brašno u koji ste prethodno umiješali cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
Sa kuhačom potom umiješajte zobene pahuljice, brusnice i čokoladu. Imajte na umu da će smjesa biti poprilično čvrsta i teška za miješanje.
Uzmite žlicu za sladoled i s njom grabite smjesu koju ćete potom stavljati na papir za pečenje dovoljno udaljene jedne od drugih, a potom dlanom ruke utisnite kuglu kako bi dobili krugove.
Pecite 15 do 18 minuta dok ne dobiju zlatnu boju, s time da na sredini pečenja okrenite pladnjeve (oni keksi koji su bili iza neka dođu naprijed i obrnuto). Kada izvadite iz pećnice, ostavite na papiru za pečenje da se hladi dvadesetak minuta.