Rijetko tko će odoljeti finim punjenim paprikama u zimsko vrijeme, a osim što je ukusan i brzo gotov, ovaj recept je odličan način da potrošite višak već pečenog ili kuhanog mesa s kojim ne znate što napraviti
325 g pečenog i/ili kuhanog mesa (sitno mljevenog)
1-2 jaja
2 žlice riže
1 žlica kosanog peršina
sol, papar, vegeta
1 glavica crvenog luka
1 češanj češnjaka
Sastojci za umak:
2 žlice brašna
pola litre pasirane rajčice
1 žlica koncentrata rajčice
1-2 žličice crvene paprike
šećer
sol, papar, vegeta
voda
lovor
suhi začini po ukusu (bosiljak, majčina dušica)
Priprema:
Izmješajte sastojke za punjenje paprike, oprezno začinite jer je meso prethodno začinjeno.
Napunite paprike, a od eventualnog viška napravite ćufte.
Za umak na ulju popržite brašno, papriku, podlijte rajčicom, vodom ili juhom, začinite, dodajte šećer te suhe začine po ukusu.
Stavite punjene paprike i/ili ćufte u kipući umak i krčkajte od 40 do 45 minuta (ne treba predugo jer su svi sastojci već gotovi).
Recept za punjene paprike poslala nam je Dalilla Matsumoto Šegota
Svoje omiljene blagdanske recepte svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala