Zdravo, ukusno i sočno, riječi su kojima je najbolje opisati ovo jelo. No ako se sjetimo da jedna slika vrijedi više od tisuću riječi, svakako je bolje pogledati video
Potrebni sastojci:
800 g purećih prsa
400 g mlade mrkve
150 ml povrtne juhe
60 g glatkog brašna
50 g maslaca
10 g smeđeg šećera
1 žlica sjeckanog peršina
1 limun
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
Pureća prsa narežemo na odreske, mrkvice očistimo i operemo, a sok limuna iscijedimo. U manju tavu iznad vatre stavimo polovicu maslaca, dodamo mrkvu, smeđi šećer, ulijemo povrtnu juhu, posolimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
Za to vrijeme u zasebnu tavu iznad vatre stavimo preostali maslac i ulijemo malo maslinova ulja. Pureće odreske začinimo solju i paprom, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti u tavu na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinova ulja. Nakon dvije minute odreske okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još tri, četiri minute.
Zatim odreske prelijemo limunovim sokom, dodamo kuhanu mrkvicu s juhom u kojoj se kuhala, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo i sastojke pirjamo još tri, četiri minute. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
Recept je preuzet sa stranice Crochef.hr.