Teško da netko može odoljeti sočnim burgerima, ali ništa manje ukusne nisu ni vegetarijanske varijante
Iako su mesni burgeri zasigurno među najpopularnijim jelima, vegetarijanske opcije plijene bogatim okusom i tope se u ustima.
Chef Carlos Maldonado iz restorana Raíces otkrio je recept za burger od kvinoje, slanutka i oraha, a poslužuje se u tradicionalnom pecivu ili pak u narezanom kruhu koji je prethodno izvaljan valjkom.
Sastojci:
- 2 šalice oraha
- šalica kuhanog slanutka
- 0,5 šalice kuhane kvinoje
- 0,25 šalice krušnih mrvica
- 2 žličice chia sjemenki
- 2 žličice jabučnog octa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 jaja
- 2 češnja češnjaka
- sol
- papar
Priprema:
Pomiješajte orahe sa slanutkom, kvinojom, krušnim mrvicama, chia sjemenkama, octom, žlicom ulja, jajima i češnjakom. Sastojke sitno nasjeckajte i začinite solju i paprom.
Vlažnim rukama oblikujte šest pljeskavica. Na obje strane lagano pritisnite sitno sjeckane orahe.
Zagrijte ulje u velikoj tavi koja se ne lijepi na umjerenoj vatri. Pecite pljeskavice tri do četiri minute sa svake strane ili dok ne porumene, dodajući ulje u tavu nakon okretanja ako je potrebno.
Poslužite na prženim žemljama od cjelovitog zrna ili pecivu od zobenih pahuljica sa zelenom salatom, rajčicom, lukom i bilo kojim drugim željenim začinima.
Savjet: smjesi možete dodati umak od kima i slatkog čilija.