BRZO I LAKO

Recept Ivana Pažanina stvoren za Veliki petak

24.03.2016 u 07:02

Bionic
Reading

Chef Ivan Pažanin, noviji član žirija kulinarske emisije RTL-a 'Tri, dva, jedan – kuhaj!, predložio nam je brzo i ukusno jelo koje ćete lako pripremiti za Veliki petak

Kao novi član kulinarske emisije na RTL-u mladi je Splićanin najavio da će biti uvijek pri ruci kandidatima, ali i malo pokazati zube tako da i oni osjete da to nije šala, nije samo show jer, kaže Ivan Pažanin, trebaju shvatiti kuharstvo koje nama život znači. A kako Ivan očito živi za svoj kulinarski poziv, lako je s nama podijelio jedan vrlo jednostavan recept. Namaz od bakalara vrlo ćete brzo pripremiti, posebno ako radite na Veliki petak pa nemate vremena za kuhanje.

Sastojci:

200 g bakalara
50 g sirnog namaza
40 g maslaca
3 češnja češnjaka
slani inćuni (par komada filetiranih)
0,5 dl maslinovog ulja
malo kapara
sol i papar
peršin

Priprema

Skuhani i očišćeni bakalar sjedinite sa svim sastojcima i razradite štapnim mikserom dok ne dobijete teksturu paštete. Dakle, ovo je vrlo jednostavno. Uz paštetu možete poslužiti zapečene kriške kruha s maslinovim uljem, premazati češnjakom i po želji poslužiti mini rajčice.