odlična kombinacija

Recept s tikvicama koji ćete obožavati: Gotov je u nekoliko minuta, a jednako je ukusan i kad se ohladi

19.08.2021 u 12:51

Bionic
Reading

Kada se radi o pripremanju hrane, ponekad je manje doista više, a ovaj recept to i dokazuje. Sočne tikvice i slani feta sira te na prhkom tijestu osnova su ovog izvrsnog recepta za francuski quiche, najpopularniji slani kolač

Savršen za ručak, večeru ili predjelo, ovaj quiche možete servirati toplog i hladnog, a priprema mu je vrlo jednostavna. Kombinacija tikvica i feta sira, zalivenih smjesom od jaja, mlijeka i vrhnja daju savršeno sočan i kremast nadjev koji se odlično spaja s prhkim tijestom.

Potrebni sastojci:

  • Prhko tijesto (kupljeno ili pripremljeno prema vašem omiljenom receptu)
  • 3 velika jaja
  • 125 ml vrhnja za kuhanje
  • 125 ml mlijeka
  • 1 srednja tikvica
  • Prstohvat vlasca
  • 200 g feta sira
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • Sol
  • Crni papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U okrugli kalup stavite prhko tijesto i pecite 8 minuta. Stavite po strani i ostavite da se ohladi.

Vlasac očistite i nasjeckajte te ostavite sa strane.

Tikvice dobro operite i bez guljenja narežite na tanke ploške uz pomoć guljača.

U tavicu obilno stavite maslinovo ulje i pirjajte vlasac dok ne postane proziran. Začinite, a zatim ga stavite sa strane.

U istoj tavici pirjajte ploške tikvica, začinite, a potom i njih stavite sa strane.

U velikoj zdjeli istucite vrhnje, mlijeko i jaja.

Dodajte vlasac i tikvice i miješajte dok se sve dobro ne sjedini.

Feta sir izmrvite prstima i stavite sa strane.

Smjesu prelijte po tijestu i po cijeloj površini ravnomjerno rasporedite feta sir.

Pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta.