Kada se radi o pripremanju hrane, ponekad je manje doista više, a ovaj recept to i dokazuje. Sočne tikvice i slani feta sira te na prhkom tijestu osnova su ovog izvrsnog recepta za francuski quiche, najpopularniji slani kolač
Savršen za ručak, večeru ili predjelo, ovaj quiche možete servirati toplog i hladnog, a priprema mu je vrlo jednostavna. Kombinacija tikvica i feta sira, zalivenih smjesom od jaja, mlijeka i vrhnja daju savršeno sočan i kremast nadjev koji se odlično spaja s prhkim tijestom.
Potrebni sastojci:
- Prhko tijesto (kupljeno ili pripremljeno prema vašem omiljenom receptu)
- 3 velika jaja
- 125 ml vrhnja za kuhanje
- 125 ml mlijeka
- 1 srednja tikvica
- Prstohvat vlasca
- 200 g feta sira
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Sol
- Crni papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U okrugli kalup stavite prhko tijesto i pecite 8 minuta. Stavite po strani i ostavite da se ohladi.
Vlasac očistite i nasjeckajte te ostavite sa strane.
Tikvice dobro operite i bez guljenja narežite na tanke ploške uz pomoć guljača.
U tavicu obilno stavite maslinovo ulje i pirjajte vlasac dok ne postane proziran. Začinite, a zatim ga stavite sa strane.
U istoj tavici pirjajte ploške tikvica, začinite, a potom i njih stavite sa strane.
U velikoj zdjeli istucite vrhnje, mlijeko i jaja.
Dodajte vlasac i tikvice i miješajte dok se sve dobro ne sjedini.
Feta sir izmrvite prstima i stavite sa strane.
Smjesu prelijte po tijestu i po cijeloj površini ravnomjerno rasporedite feta sir.
Pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta.