U organizaciji Dobre vibre od 26. svibnja do 1. lipnja romantični Zrinjevac bit će treći put domaćin najslađeg hrvatskog festivala Slatki gušti
Ove godine na festivalu sudjeluje rekordan broj izlagača koji će predstaviti samo najbolje iz svoje ponude. Svih tjedan dana moći ćete uživati u slatkim čarolijama koje su proizašle iz brojnih zagrebačkih slastičarnica. Tom prigodom slastičarnica Amelie donosi recept za sjajan crème brûlée
Potrebni sastojci:
960 ml slatkog vrhnja
7 žumanjaka
jaje
vanilin štapić
100 g šećera
Priprema
Stavite kuhati slatko vrhnje s vanilin štapićem tako da bude jako vruće, ali ne smije uzavreti.
U zdjeli umutite jaje, žumanjke i šećer, dok se sve ne sjedini.
Polako dodajte vruće vrhnje u smjesu od jaja.
Gotovu smjesu uspite u zdjelice za pečenje.
Sve zdjelice stavite u veći pleh i pažljivo ulijte kipuću vodu u tavu do polovice visine zdjelica.
Pecite oko 30 minuta na 175° (sredina i dalje ostane 'klimava' kad se lagano protrese).
Izvadite iz pećnice i ostavite hladiti na sobnoj temperaturi pa stavite u hladnjak. Bilo bi dobro da se hladi najmanje dva sata.
Kada se krema ohladi, posipajte ravnomjerno šećerom i karamelizirajte. Ostavite da minutu
stoji na sobnoj temperaturi, sve dok se karamelizirani šećer ne stvrdne.