Sezona roštiljanja konačno je otvorena, a ako želite naučiti još neke trikove ili provjeriti da ste zaista pravi majstor, iskoristite nekoliko savjeta, ideja i recepata
Ako ste početnik u pripravljanju roštilja, dobro će vam doći nekoliko osnovnih natuknica kako biste izbjegli pogreške i s društvom uživali u vrhunski pripremljenom mesu.
Ljubitelji roštilja već su sigurno probali ukusna svinjska rebrica kojima je teško odoljeti, a evo primjer za jedan pikantni recept
Meso je za roštilj najbolje kada ga prethodno marinirate. Ako ste slučajno na to zaboravili, nemojte paničariti jer ga je dovoljno marinirati i pola sata prije pečenja. Ovdje možete pronaći savjete o mariniranju mesa
I na kraju, uz klasično povrće koje volite staviti na roštilj poput tikvica ili gljiva, nemojte zaboraviti na šparoge. Sada je njihova sezona. Stavite ih na roštilj s malo papra, soli i maslinova ulja i užitak je zagarantiran. Također možete iskoristiti i ovaj jednostavni recept za povrće na žaru