Pomoću malog trika, kojeg je otkrio kuhar Scott Conant, tjestenina će vam uvijek biti savršeno kuhana - dobiti će svilenkastu teksturu i odlično će se sljubiti s pripremljenim umakom
Iako mnogi misle kako nema ničeg jednostavnijeg nego skuhati tjesteninu te kako u tome nikada i nikako ne mogu pogriješiti. Kupite pakiranje tjestenine, kuhate točno onoliko koliko piše na njemu, napravite umak na brzinu, posipate parmezanom i ručak je serviran.
No, kada je riječ o tjestenini koju pripremati sami kod kuće, često se dogodi da ona nema svilenkastu teksturu niti bogati okus kakav bi trebao biti.
Kuhar Scott Conant, koji vodi restoran Fusco u New Yorku, te ga često nazivaju 'maestrom od tjestenine', otkrio je kako skuhati savršenu tjesteninu s kojom će svi biti oduševljeni. Prema njegovim riječima, postoji doslovce formula, koja uključuje i koliko soli morate staviti u vodu.
- vodu u kojoj ćete kuhati tjesteninu dobro posolite, kako bi ona na sebe 'navukla' okus
- za dobru tjesteninu potrebni su svježi sastojci
- prije negoli tjestenina bude gotova, odnosno 'al dente', izvadite je i dodajte direktno u umak koji pripremate, te dodajte i malo vode u kojoj se ona kuhala. Umak i tjestenina puno će se bolje povezati, te će ona na kraju biti savršeno kuhana